Реклама / Ads
12| 6227 |13.06.2024 НОВИНИ

Илхан Андай: ДПС се цели в кабинет с пълен мандат. Росен Жлязков премиер?

.
Илхан Андай
Анализаторът Емилия Милчева изрази мнение, че за сформиране на ново правителство няма да се търси формулата със силно партиен премиер, освен ако не е някой като Росен Желязков например.
 

Желязков е една фигура която се приема с определена симпатия от много политически сили, заяви по Нова Тв Емилия Милчева.


Според нея обаче големия въпрос е каква позиция ще вземат „Продължаваме промяната - Демократична България“ - дали ще останат на позицията си по отношение и участие в един бъдещ кабинет или ще решат друго.


След оставката на господин Христо Иванов аз не зная какво политическо поведение ще има ПП-ДБ и присъединяват ли се към тази декларация на господин Кирил Петков и „Продължаваме промяната“, че ще бъдат твърда опозиция или не, добави Милчева.


Журналистът Илхан Андай обяви, че целта на ДПС е да намери формула за съставяне на стабилно правителство с четиригодишен мандат.

 

Инициативата на Делян Пеевски, логиката на тази инерция, която носи резултати за неговия електорат и за всички общини в страната, особено тази инерция от предизборната кампания, където те постигаха рекорд след рекорд и в локален и в национален план, показва тази цел на ДПС, каза Андай.

 

Освен да намери формулата, която да гарантира по спокойна работа на правителство, ДПС иска и в него да има лица, които са възприети от обществото. Да не се допуснат фигури, които биха предизвикали тази улична енергия, от която всеки се плаши и която би изкарала много хора на улицата, включително и държавния глава, добави Андай.

 

Президентът вчера загатна, че тези седем формации в 50-ото Народно събрание, той ще ги използва, за да излезе на преден план и да събуди обществен интерес към него в бъдещ проект. За негово съжаление това минава на друга плоскост, западно-европейска линия и неговата по-скоро източна линия, където той ще инкасира загуби. Единственият плюс за него е, че в тази държава винаги и лесно да си опозиционер и да събираш някаква подкрепа и величие, каза още журналистът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 2583 |13.06.2024 Симеон Дянков прогнозира правителство с ясен мандат: ГЕРБ + ДПС и ИТН, и премиер - Бойко Борисов . 29| 2764 |13.06.2024 Виктория Василева: "Величие" няма да е част от правителство на ГЕРБ и ДПС. . 0| 2505 |13.06.2024 Г-7 в Италия: Основната тема - дългосрочната финансова подкрепа за Киев . 7| 2471 |13.06.2024 На четвъртия ден - очаква се първото официално изявление от ГЕРБ-СДС след изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads