Реклама / Ads
3| 7448 |24.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Илхан Андай: Убит е опозиционен лидер в Турция, чакайте изненади /обновена/

.
Имаме сблъсък на двама перфектни оратори. Харизмата на Реджеп Ердоган е на изчерпване, а опонентът му от опозицията Мухарем Индже изкара много хора по улиците, така че изненади са възможни. Това каза в ефира на бтв журналистът Илхан Андай по повод провеждащите се днес президентски и парламентарни избори в Турция.
 

Изборният ден в Турция приключи, започва броенето на бюлетините. "Опозицията води кампанията в интернет, поради невъзможност да се реализират техни разкрития по телевизиите. Ердоган ги е окупирал с нова тактика – по националната телевизия се редуват футбол и изяви на турския президент", заяви Андай.

 

"Ердоган играе малко ва банк, защото в последния ден преди изборите обвини Индже, че е участвал в опита за преврат. Има сблъсъци – престрелка, отнела живота на регионален лидер на опозиционната Добра партия, влизане на жандармеристи с автомати в секция, близо до която е бил спрян автомобил с цели чували бюлетини, оповестени бяха и злоупотреби с бюлетини, с чували и т.н.. По всичко изглежда, че тази нощ ще роди много скандали", посочи журналистът.

 

Според него, резултатите от изборите за Меджлиса ще са решаващи: „Ако обединената опозиция има над 300 депутати, такъв вятър ще задуха, че няма начин Индже да не отвее Ердоган (на балотажа – б.р.)”. Той посочи, че битката преди втория тур ще бъде за около 10% колебаещи се.

 

"Ако Ердоган не спечели изборите на първи тур, ще го видим в нова роля, с ново лице. От влизането си в политиката той смени 7-8 лица", добави той. По думите му отношенията между България и Турция в момента са балансирани. "Ако Индже спечели, той е по-диалогичен, неговият диалог ще бъде повече с Румен Радев. Също така ще спечели ДПС - ще се изтласка много напред, ДОСТ ще бъде заличена", каза още Илхан Андай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12437 |26.03.2018 Илхан Андай: Ако сметките на Ердоган не излизат, той ще тръгне вабанк с бежанците . 9| 14136 |01.03.2018 Майката на убития командос Емил Шарков написа потресаващо писмо до шефа на МВР . 7| 31540 |08.01.2018 Адв. Симеонов пред Фрог: Бизнесменът Петър Христов е убит заради обществени поръчки . 9| 15270 |13.12.2017 Кощунство! Мутри удариха с яйца майката на убития командос Шарков под прозорците на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads