Реклама / Ads
38| 14526 |09.08.2020 НОВИНИ

Илиан Василев: Гледам с умиление и разбиране менталния срив на придворните политолози

.
Илиан Василев
Гледам с умиление и разбиране менталния срив на придворните политолози, социолози, журналисти и сие медийна кохорта. Депресията е дълбока. Те са в ролята на всичките пропагандатори на режима на Живков - промяната е ултимативното свидетелство на тяхната професионална непригодност. И тук настъпва кризата в съзнанието им - трябва да оправдаят пред властта, която са обслужвали, пред себе си, но и пред обществото, и да обяснят с причини извън тях, видимия за всички провал на властта, която са обслужвали, подкрепяли и за което са получавали постове, пари, слава от медийните екрани.
 

Смешни са напъните да представят протестите като част от някакви хибридни усилия на външни врагове, още по-малко на Кремъл, на комунистите и т.н. Казвам го със самочувствието на човек, чиято професионална работа са именно тези въздействия.

 

Основният канал и ресурс за въздействия на Москва е привнесеният от нея и нейните проксите държавно-олигаргичен модел, който се слепва от корупцията. Именно през тези зависимости се плени волята на институциите и отделните политици и партии.


И сега Москва ползва създадените корупционни мрежи пред Борисов, Доган и Пеевски, тоест на реалната и скрита власт у нас. За това е смешен "плача" на скъпоплатените пак от същите корупционни източници оказали се непотребни медийни преторианци на властта, особено когато говорят от името на защитата на идеалите на евроатлантизма и антикомунизма.


И сега търсят своите нови господари сред системните партии и внушават някаква нужда от обединение срещу протеста на широка основа. Проблемът е, че вървят срещу течението и обществените настроения. Могат да изградят виртуален свят на "одобрение", "безалтернативност" и високи рейтинг на обслужваните от тях политици, но реалния свят отдавна е напуснал тесните рамки на предсказанията им. Останали да стърчат само нелепите им обяснения за протести - купени от Божков, оглавяване от Радев, родени в утробата на професионална непочтеност.


Вече нямам нищо против да ги пускат по всички главни медии на властта - колкото повече, толкова по-добре за протеста.

 

Facebook, Илиан Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9174 |08.08.2020 Илиан Василев: Опълченците на българската демокрация. Шипка не може да падне . 33| 11607 |04.08.2020 Илиан Василев: ББ утре няма да се поколебае да го играе едни граждани срещу други . 5| 8149 |03.08.2020 Илиян Василев: Да е ясно, липсата на публични разходи допринася сривът в БВП да се превърне в катастрофа . 39| 12552 |31.07.2020 Илиян Василев: Борисов е сериозно уплашен да не бъде ”сгащен” от протестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads