Реклама / Ads
3| 13995 |11.11.2022 НОВИНИ

Илиян Василев за ареста на Иванчева: Изнасилено право. Намесата на прокуратурата е съществена

.
По казуса Иванчева и Петрова, хора свързани с прокуратурата, ме критикуват, че не съм спазвал принципа решенията на съда аксиоматично да се приемат като независими и да не се обсъждат. Дори ме укориха, че същият този съд ме защитил спрямо Джи Пи Груп, Делта Гард и Делян Добрев.
 

Започвам с изключителния Кристиан Таков - Правото трябва да се пази от закона. Ако не го разбират в прокуратурата, значи не са разбрали разликата между школата в Симеоново, произвела Гешев, в която ги учат да обслужват закона, както са всички други полицаи, и Софийския университет, който ни даде Кристиан и която връзката на правото и закона минава през морал и справедливост.

 

Тези съдии, които постановиха присъдата на Иванчева и Петрова нямат нищо общо със съдиите, които са постановили моите решения. В моето уравнение отсъства прокуратура.

 

А това е съществено, защото с вкарването в затвора на двете жени, след близо три години домашен и реален арест, е изнасилено право. Още от първия ден на показното им задържане. Съдиите не спасяваха правото, а опърпаната от всички страни репутация на Гешев. Вместо той да си носи позора на перверзните му схеми за борба с корупцията, които защитават големите риби и търсят жертви сред беззащитните, сега съдиите носят този позор. Същите съдии, които са освободили Маргините и куп светила на мафията, вкараха двете жени в Сливен, за да "нахранят" медиите с политически амфетамини на илюзията, че Гешев върши някаква работа и че реалната корупция е при малките кметове, а не при големите акули в политиката и бизнеса. Не случайно символът на българската корупция беше в екрана, докато двете жени ги извеждаха под конвой.

 

За това се връщам на "тънката" и непостижима за мнозина служители на Темида разлика между тези, които пазят правото преди закона, и другите, осъдили двете жени, които обслужат през закона силните на деня. 

 

Без обществен договор, базиран върху морала и справедливостта нито една система не може да функционира, включително съдебната.


Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4134 |10.11.2022 Радостин Василев за Борисов: Главатарят на политическата клептокрация се беше скрил и днес се появи . 1| 3475 |10.11.2022 Съдът върна окончателно в ареста прокурорския син от Перник . 3| 3140 |10.11.2022 Асен Василев: Може администрацията да бъде принуждавана да гласува по определен начин . 3| 3239 |10.11.2022 Съдът решава дали да върне в ареста сина на пернишкия прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads