Реклама / Ads
27| 14528 |10.07.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Борисов потъна и мълчи. Особено по темата Доган и Пеевски

.
Илиян Василев
В цялата ситуация има два лагера - единият е лагерът на Доган и Пеевски, които реално са господарите на мафиотските структури чрез тяхното острие Гешев. И лагера на антимафията - който е толкова пъстър, че трудно се подава на описание. Борисов потъна, и от доста време мълчи. Особено по темата Доган и Пеевски. Там просто немее.
 

Мълчи и по темата атака на прокуратурата срещу Радев, президентската институция. Защото Пеевски през Гешев го извика на разпит в момента в който се обади в защита на Бобоков.


Пропусна възможността да се откъсне от Пеевски и Доган. Няма и да го направи, защото ТЕ му знаят всичко - и сметките, и далаверите, и пачките и момичетата, които са изпратили за да му правят снимки, докато спи.


Именно този анализ за зависимостта лежи в основата на решението на Борисов да мобилизира държавната администрация, която го крепи на власт, на контрапротест в София. И ще сгреши. Кардинално. Защото ще напусне зоната на балансирането. Ще престане да бъде различим от Пеевски и Доган. Дори за своите.


Защо Доган, Пеевски и Гешев не организират контрапротест например? Защото знаят че ще се идентифицират като страна на протеста и ще бъдат пометени. Тук и Недялко и Любена не могат да помогнат, защото срещу техните стотици стоят много, много хиляди. Пък и няма да го направят, защото ДПС и Гешев предпочитат друг да вади картофите от жаравата.


Когато назначиха Гешев Борисов се направи на тарикат и каза - не е мой кандидат.
Когато назначиха Кошлуков - пак същото - не е мой кандидат.
Когаго Пеевски атакува Божков - пак не съм аз.
Когато Пеевски атакува Бобоков - не съм аз. И го разпитваха.


Димитър Николов - "популярния" кмет на Бургас също не знаел, че обслужва Доган.
И прочие примери, които показват, че ГЕРБ все повече се превръщат в обслужваща интересите на Пеевски, Доган и Гешев партия, която обаче отнася цялата политическа отговорност за техните зулуми и безчинства. На практика те са тотално беззащитни пред ДПС.


И сега Борисов решил да пращат държавни служители и администрация да брани правителството!? Защото снимките с кордоните жандармерия пред МС, нещо не говорят за "растяща" популярност.


И така за пореден път ще обслужи ДПС и кликата му.
Което пък е големият проблем на протестите - ако не държат на фокус истинския проблем за сриването на държавата - тандема Доган - Пеевски - Гешев и ДПС, а се фокусират само върху Борисов ТЕ ще поставят друг обслужващ на негово място.


За това централата на ДПС, сараите, хотел Берлин, специализираната прокуратура и съд, Съдебната палата, БНТ, Нова ТВ, Канал 3 са истинските адресати на протеста на улицата. Иначе само с МС и Съдебната палата ще зациклим. Трябва да се разшири географията на протеста, както ще стане в събота с масовия плаж в Доган сараите.
ГЕРБ, които са легитимно избрани, имат избор да правят контпротест по подобие на Любена и мутрите на Гешев, за бранят господарите си от задкулисие, което не е избрано от никого.


Или да се присъединят към премахването на Доган-Пеевски-Гешев с надеждата, че ще се освободят от диктата на една нелигитимна престъпна клика от узурпатори. Не само те, но и всяко следващо правителство.


Оставката в този случай на правителството може да се тълкува и като опит ГЕРБ да се съхранят за следващите избори и извадят от уравнението на протеста. Нещо повече, ако се обърнат срещу Пеевски и Доган, могат и да останат на власт, но само след смени в правителството като изхвърлят хората на Пеевски. Така могат да завършат мандата си.


Борисов допусна да превърне атаките се срещу Радев в обцесия. Спечелиха Доган и Пеевски - които взаимно отслабиха и президента и премиера, докато плетат интригите и мрежите си на влияние зад кадър.


Сега президента е жертва, а Борисов подизпълнител на Пеевски. ГЕРБ на ДПС.
Не е сложно, но е добре да се напомни на гербаджиите преди да правят контрапротести срещу хора, които защитават демокрацията. Защото ще изпаднат в много глупаво положение. Ама много.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8186 |09.07.2020 Стоян Тончев: Борисов, режимът ти си отива! . 16| 8186 |09.07.2020 Манолова от протеста: Борисов, отиди си с мир. Не предизвикай безредици . 13| 8920 |09.07.2020 Калин Тодоров: 9-то юлският преврат - отговорът на Гешев, Борисов, Доган и Пеевски . 9| 8102 |09.07.2020 Журналист: Уплашени са, а Борисов си играе с извънредното положение, за да ни контролира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads