Реклама / Ads
3| 2992 |07.07.2023 НОВИНИ

Илиян Василев: Посещението на Зеленски, доказва защо трябваше да има правителство.

.
Когато се формира това правителство, много хора скочиха - предатели, изменници. Има упреци до ден днешен и по тази и по сходни теми. Днес виждате онова, което тогава не видяхте, а просто трябваше да мислите с разума си, не с емоциите. Запалянковци в политиката винаги ще има.
 

За тях е по-важно те да са прави, а не обществото и държавата да вървят напред. Надявам се разбрахте, че има нещо по-важно от терзанията около Борисов и сие. Над тях има интереси на България. Да се фокусираш върху местния политически фолклор и да забравиш общата картина и стратегическата цел - цивилизационния избор и заплахите за него, не е само късогледо, но и опасно и издава неизтребим провинциализъм.


Днешното посещение на Зеленски, доказва защо трябваше да има правителство. И заради Денков, и заради Мария Габриел и заради Тагарев.


Алтернативата бе България да бъде с поредното служебно правителство на Радев, извън времето, извън мейнстрийма на ЕС и НАТО. Писах, писах и писах, че в момента се решава съдбата на Украйна, съдбата на Европа и на България.


Нашата военната подкрепа е от критично значение и без Тагарев министър и подкрепа в НС - България се самообрича. Каквото можаха Радев и агентите на руско влияние направиха - останахме си с "вечно наши" и до брак с цялото съветско въоръжение. Загубите се изчисляват в стотици милиони, дори милиарди лева. Просто защото оставихме едно малцинство от кресливи и добре мотивирани проруски агенти да доминират обществения дневен ред.


Помощта за Украйна и тази визита преодоляват и друга критична линия в промяната на представата - нашата и на другите - за това, къде сме в тази война и дали можем да се мобилизираме в защита на интересите си и европеизма. Защото поредицата от правителства на Радев и наддигането на Възраждане бяха оставили измамното впечатление, че така винаги ще бъде.


За това днес е празник, светъл ден. Отново започнахме да се будим.
Да, Радев се оказа в миманса. Зеленски постави Радев на мястото му. Никой не е виновен на президента, сам се постави там, със своя провинциализъм, не разчете знаците на история. Негов проблем и откровено не ме интересува. Той е дългосрочен стратегически пасив в българската политика.


Видяхте колко силен е "слабия" Денков, че става все по-убедителен премиер, който доказва, че и тихото "академично" говорене може да убеждава и да "мести планини".
Зеленски, най-популярният политик в света, дойде в София и ни каза "благодаря", можете и правите. И светът го оценява.


Какво по-добро за националното самочувствие?


Слава на Украйна! Слава на европейска България!
Бог да пази Украйна, която пази Европа!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3100 |06.07.2023 Асен Василев: Членството в еврозоната ще ни спести между 1 и 2 млрд. лева транзакционни разходи . 0| 2911 |06.07.2023 Петър Витанов: По-важно от посещението на Зеленски е неговото съдържание . 2| 3121 |05.07.2023 Радостин Василев: Борисов беше Зайко Байко и стоя като наказан, днес е Ежко Бежко и наостри бодлите . 3| 5170 |02.07.2023 Емилиян Гебрев за взривовете: Ясна ми е схемата и групата, но не мога да кажа кой точно е виновен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads