Реклама / Ads
5| 5341 |28.02.2023 НОВИНИ

Илиян Василев: ГЕРБ в режим кризисен пиар - и спасението на редник Борисов

.
Източник: личен архив
ГЕРБ отново в режим кризисен пиар - и спасението на редник Борисов. Акцията на Кьовеши отново върна темата корупция в центъра на политическия дебат у нас и няма мърдане от там.
 

Опитът да се подмени темата корупция с темата инфлация е жалък.


ГЕРБ трябва да изберат по кой път да тръгнат и кои некомпрометирани лица да ги представляват - при всички случаи да не са лица, които обществото асоциира със "слабите" им места. По пътя, по който Делян Добрев ги води, ще създадат непреодолими пречки на взаимодействие с новата коалиция. Все едно по време на пандемия ГЕРБ да се хвалят с "модерен" вирус.


Енергийното "острие" Добрев може да изглежда като добър уличен боец, но в аргументите му няма дълбочина, а дребно заяждане, някакви плоски шеги и определено постига обратен на желания ефект.


Примерно, голямата тема от вчера е корупцията и Ковачки, игрите му с отчитането на замърсяванията и плащанията на квоти. Това няма как да го пришие на друг, освен на ГЕРБ. И е проблем на министерството на енергетиката, и на прокуратурата и на КЗК точно толкова, колкото е на МОСВ.

 

Защото ако, затваряйки очите за "спестяванията" с емисиите на Ковачки, давате непазарно предимство на неговите ТЕЦове и топлофикации, значи ставате част от проблема, от тези, които утре ще бъдат на скамейката на обвинените. Проблемът е основно корупционен, защото е ясно, че Ковачки не го прави просто защото е по-умен от другите, а защото институциите, управлявани от хора на ГЕРБ, му позволяват това и най-вече защото по веригата Ковачки плаща за този чадър.


Стратегията на ГЕРБ, която Добрев се опита да реализира, че инфлацията е най-важния проблем, само те можели да го решат, е откровено самоубийствена, защото ОСНОВНА причина инфлацията у нас да е по-висока е именно корупционната премия, която всички плащаме по веригата за стоките от първа и втора необходимост, за енергийните стоки, и т.н.

 

Именно нефункциониращия и пленен пазар, който не може да балансира търсене и предлагане, освен ниската база и високата наследена бедност, води до по-висока инфлация и там причината е отново корурпционния модел и пленените институции - КЗК, Комисията за защита на потребителите, прокуратурата.


Този пример с млякото е като самоуличаващо обстоятелство. А пък хвалбата, че цената на горивата паднали с един лев и изстрел в крака - значи, ГЕРБ се хвалят с постижения, по време на правителството на Радев /значи са едно и също/ и второ, кой направи така, че България да не получава дължимите отстъпки на сорта Уралс и кой през всички тези години осигуряваше чадър над Лукойл и рафинерията. Корупционен!!!


Изобщо както казваше поетът - разровиш ли /последните 12 години от историята на България/ ще мирише - навсякъде са оставили своя "отпечатък". Корупция плюс електрификация - власт на ГЕРБ.


То е ясно, че иска пак да стане министър - но мога да гарантирам - той министър на енергетиката, изобщо министър на енергетиката от ГЕРБ, няма да има. Прекалено токсични са.


Хайде една гатанка - кой в ГЕРБ ще бъде следващия Влади Горанов? И ще се отрекат от него и няма да го познаят.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4743 |27.02.2023 Александър Морфов: ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция - това, което мисля и говоря за тях . 7| 3379 |26.02.2023 Атанасов: Ако ГЕРБ са първи, изборите наесен са сигурни . 9| 3746 |25.02.2023 ГЕРБ утвърди водачите на листите си за изборите, Борисов води в София и Пловдив . 2| 3977 |24.02.2023 Асен Василев: Рухна идеята, че големите държави трябва да определят какво се случва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads