Реклама / Ads
14| 9277 |21.07.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Храненикът на Доган и Пеевски, харчи моите и ваши пари за да ги обслужва

.
Илиян Василев
Превърнах свободата на медиите и подкрепата на независимата журналистика в своя мисия. Не защото съм във всички възможни черни списъци, от руски до местни. Без свободни медии обществото се лута и не може да намери верния път на публично, корпоративно и личностно равнище.
 

И тук идва поредната перверзия в пропагандата на властта - опорката за грантовите медии, соросоидите и т.н. и това лично от Емил Кошлуков, храненикът на Доган и Пеевски, който харчи моите и ваши пари за да ги обслужва.

 

Обругаването на тема "грантаджии" идва от хора, чийто морал е в марианските дълбини. Те получават каймака, почти всичко от публичните средства, включително тези по европрограми, получават кредити от банки, които постоянно се рефинансират с нови кредити, получават милиони от офшорки, които никога не връщат и всичко това за да защитават сляпо властта, пленената държава и да ни гарантират 111то място.


Какви са възможностите несъгласните, на истинки независимите журналисти?
Не могат да разчитат на реклами, защото бизнесмените ще бъдат атакувани. Малцина се тези които се осмеляват - пример за това са Евроком, Веско Дремджиев, Сега, Фрогнюз и т.н.


Плахо, твърде плахо тръгва у нас финансирането на медиите през спонсорство от гражданите. Нашите пари през данъците подхранват нашата несвобода в Канал 3, Нова ТВ, БНТ, ПИК, Блиц, и т.н. А доходите падат и разходите за свободни медии естествено не могат да бъдат приоритет.


Остават малкото грантови програми - които дават възможност на журналисти да си вършат работата и да давата "другата гледна точка". Тези които обвиняват за грантаджии и соросоиди.


Там е такава конкуренция, средствата са твърде ограничени. Не Давид срещу Голиат, ами прашинка срещу ураган.


Целия обем на "алтернативно" финансиране на свободни медии не надвишава примерно 5 милиона на година. Другото финансиране е над 500 милиона лева.
Всеки лев изразходван по програмите за "алтернативно финансиране" е видим за всички. И ви е ясна връзката.


Но обществото няма никаква информация къде отиват тези милиардни средства и мнозина не могат да направят връзката между корупцията и писанията на ПИК и БЛИЦ, между предаванията на Нова ТВ и Канал 3 и господарите зад кадър. Вие нищо не знаете за механизмите за пленяване на вашата медийна свобода и право да знаете истината от различни страни.


За това правим и Алтернатива и търся вашата подкрепа.
За това казах че това е и тест за всички. За това всички сте в социалните мрежи, но това не решава проблема с достъпа до домовете на всички бълари.

 

Илиян Василев , Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 17499 |20.07.2020 Илиан Василев: Виждам в екрана политоложка, на която управляващите наливат по половин милион да громи протестиращите . 23| 13808 |15.07.2020 Илиян Василев: Г-н Борисов, каня всичките ви министри, барабар с Пеевски, на публичен дебат . 13| 7067 |14.07.2020 Илиян Василев: Протест пред БНТ. Оставка на Кошлуков . 18| 7424 |11.07.2020 Илиян Василев: Добро утро и ставайте. Имаме недовършена работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads