Реклама / Ads
9| 8090 |23.10.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: ”Лекари” бизнесмени превръщат бедата и корупцията в лично богатство

.
Илиян Василев
Не си спомням друг случай в моя живот, когато въз основа на неточни тестове /грешката им и като технология и като конкретна практика в България на практика/ ИЗКЛЮЧВА възможността за категорични съждения, а не диагноза на лекари, да се прави политика която блокира икономика, живот, съзнание и е подарък за всеки авторитарен режим, като този на Борисов.
 

Особена е отговорността на лекарите - сред тях има немалка част "чиновници", които излязоха напред да говорят и да оправдат изместването на центъра на тежестта при формирането на общественото мнение от медицинските аспекти изведени от "лекуващи" лекари към "властимащите" и целесъобразяващите с политиката на властта лекари.


Има и лекари, които гледат от бедата да направят пари и те също играят критична роля за истериризиране на обстановката на принципа - колкото по-зле, толкова по-добре. На ден печелят толкова, колкото не са сънували. И към тази категория спадат и клиничните лаборатории за тестове, които произвеждат резултати на конвейр. Кантарджиев беше принуден да признае за трика който прилагат с третиране на манипулационни като лаборатории и ръчната работа, която увеличава и риска за здравето на лаборантите и риска от грешки.


Мерките които се предприемат от правителството са хаотични, както по отношение на здравни аспекти, така и извънмедицински.


Дори ако погледнем единствените относителни "дефинитивни" показатели, а това са лекуваните в интензивни отделения ще видим че има ръст, но той не е нищо извънредно, за подобен сезон. Ако общо починалите на ден се движат около 300 души, процентът при починали между 10 и 20 души не е особено драматичен 5-6 процента и за пореден път доказва, че КОВИД далеч не е водеща причина за смъртността у нас.


За това паля свещ, моля се и се извинявам на другите болни, чийто болести, от които се умира много повече, чакат на опашка за грижа след ковидболните. Другите болни станаха по-малко приоритетни, макар че от поне шест болести се умира "с предимство". Никой не обръща внимание на увеличената обща смъртност - голямата част от която се дължи на несъстоялата се или отложена медицинска грижа от март насам. И тази лудост продължава.


Свещ паля и на лекари, на истински лекуващите, които са двойна жертва на престъпна политика на управляващите. От една страна, защото всяка година между 500 и 740 лекари напускат страната и образно казано играем не с един, а с двама човека по-малко на терена на битката срещу болестите. Допълнително здравната система се оголва и лъсват крещящи липси на лекари, защото те се пренасочват и блокират по направление КОВИД-19. Не е трудно да сметнете как се правят изводи че система е задръстена при положение че от 90 болници само 13 /ако не се лъжа/ са ангажирани в битката. Опълченци срещу огромен враг.


Междувременно едни "лекари" бизнесмени с болници превръщат бедата и корупцията, и особено хеликоптерните парин на властта, в лично богатство за стотици милиони. И този нов дълг ще отнесе пак народа и бъдещите правителства, които ще бъдат сваляни заради хатъра на текущото.


Паля свещ за моя народ, който не е само на последно място по сигурност, включително здравна, и благосъстояние, не само му съдират кожа след кожа, като крадат парите му, но крадат спокойствието му, бъдещето му, и оставят само една възможност емиграцията - вътрешна и външна. Но най-вече го превърнаха мнозина в уплашена маса от объркани и истеризирани хора, които са протегнали ръка за помощ към властта и са готови да жертват свободата си срещу фалшива сигурност. Накрая получават и ранна смърт и бедност.


За това протестът е въпрос на живот и смърт и отстъплението не е опция. И още нещо - откровено, майната им на тези с терзанията около естетиката на критиката. Яйцата по фасадите на министерството на финансите, което извади заробващ бюджет за години напред.


Но най-вече на медиите и журналистите, които обслужват това престъпление срещу своя народ.
Дори презрение не заслужават.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7867 |22.10.2020 Николай Василев: Чувствам се предаден като икономист с този бюджет . 16| 5656 |21.10.2020 Илиян Василев: Ученици на Гьобелс - вземи му страха на човек и след това е като от пластелин . 0| 4471 |21.10.2020 Илияна Цанова: Парите на ЕС не са даденост, трябва да си свършим работата . 8| 18887 |19.10.2020 Илиян Василев: У нас няма акредитирана лаборатория - не само за ПиСиАр, за какъвто и да тест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads