Реклама / Ads
26| 9674 |17.09.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Представителство на Петков и Василев в политическия живот ще има здравословно въздействие

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Мисля, че представителство на Кирил и Асен в политическия живот ще има много здравословно и дисциплиниращо въздействие.
 

Вайканията, че ще вземат от един или друг са безполезни. Никому нищо не е гарантирано. Не можеш да си спечелиш електората?! Хайде, следващия. Да не би в живота конкуренцията да има заградени и гарантирани места - ще се състезавате и по-слабите ще отпаднат.


Ще повишат качеството на дебата, защото те говорят за практични неща, докато една голяма част от политическото представителство профанираха разговорите, заради липса на политическа култура и интелект. Моделът Доган-Борисов-Пеевски-Цацаров разчита на "чалгата" във всички измерения.


Ще изчисти всякакви остатъци от неудачни политически проекти като се започне от Републиканците за България, АБВ, Атака и т.н. тоест ще рационализира, оптимизира и структурира политическото пространство.


Няма смисъл да се гадае от кого ще вземат най-много, може би от всички. От ГЕРБ защото там има мнозина, които обичат тези на власт, а като гледам ГЕРБ скоро няма да помиришат власт. От БСП - защото те са президентските хора. От десните партии - защото са с по-изчистен профил. Дори ДБ има проблем с профила, защото е спорно дали  "Зелените" повече допринасят, отколкото вземат.


Социално отговорното дясно е добра предизборна стратегия. Че ще има популизъм, ще има. Изборите не са състезания по честност.


ДБ само ще спечели, ако издигни кандидат за президент, който усили с присъствието си битката за парламента. Ако подрепят Румен Радев на първи тур е много вероятно той да спечели, но по-голямата част от ефекта ще се прехвърли върху партията на Кирил и Асен, като "президентска".


Големият въпрос не е с колко ще спадне подкрепата на ИТН, или дали ИБГНИ ще влязат, а сборът на партиите, които могат да променят нещата да бъде достатъчен за формиране на правителство - което означа ГЕРБ и ДПС да получат по-малко. И там партията на К и А може да изиграе своята роля.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4639 |16.09.2021 Слави Василев: Радев води не с една, а с три обиколки пред останалите . 32| 13722 |16.09.2021 Митов размаха плакат на Петков и Василев: Избягаха от уж великите успехи . 8| 3237 |16.09.2021 Асен Василев: Два-три дни ще мислим с Петков как да се включим в политиката . 4| 3009 |15.09.2021 Страхил Делийски: Има криза на политическото представителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads