Реклама / Ads
2| 4973 |02.10.2022 НОВИНИ

Илиян Василев: Спасението от Путин не е в снишаването, а в изправянето в цял ръст

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Много хора у нас се надяваха, че със сервилност и покаяние, ще могат да умилостивят Путин и Газпром, за да получат газ и нефт. Получиха кукиш.
 

Днес нещата са много по-тежки, защото Путин плаши с употреба на ядрено оръжие. Мога още от сега да уверя снишаващите се, пасуващите, изобщо таритаките, които ще тръгнат пак да търсят милост и пощада от царя в Кремъл, че няма да получат нито милост, нито пощада, само унижение и загуба на доверие от съюзниците ни. Да, съюзниците ни, които във всеки труден момент са до нас - и когато ни спряха природния газ, и когато трябва да се защитава небето на България.

 

Проблемът е когато тези на власт унизяват и цялата държава. Когато е лично си е техен проблем. Но за това не трябва да имат власт.

 

Спасението от Путин не е в снишаването, а в изправянето в цял ръст, пълноценна помощ за Украйна и депутинизация на българската икономика и политика. Иначе агонията ще продължи.

 

Колко струват гаранциите на Путин се видя в Лиман.

Когато идеше реч за нефт и газ с Газпром и Лукойл, ставаше дума за пари, които обикновено или по-точно винаги губехме - като имперски данък. Виждате, че без грам руски газ цените падат. Но отиващите до урните да си спомнят защо през октомври падат с 34 процента - едно е азерския газ, който ползващия с проекцията на Радев и Борисов/ДПС бивш шеф на Булгаргаз отказа да вземе. Но и защото получаваме един танкер от Шениер, чиято цена е под руския газ. През ноември няма да го имаме. Та с газа и нефта постепенно се оправяме.

 

С ядрената заплаха е много по-важно да се отърсим от страха, защото тук става реч за много по-важни неща. Русия заплашва Европа, тоест нас, с ядрено оръжие. И Копейкин и Нинова няма да получа индивидуална пощада.

 

Тук няма решаващо значение дали ще го употреби "ограничено" в Украйна или ще тръгне на глобална война. В този цивилизационен конфликт идеята, че можеш да пасуваш и се снишиш е самоубийствена. Цената е спасението на планетата от този луд човек.

 

За това когато отивате да гласувате си спомнете са ядрения шантаж на Путин.

 

Кой може да ви води в тази окончателна битка?

 

Кому ще доверите вашия живот и този на близките ви? Погледнете състоянието на армията /кой го допусна/? Кой ни остави беззащитни и на кого разчитаме за да оцелееем? На Копейкин, на Радев, на Борисов или Доган?

 

Преди много години, още докато гледаха на Путин като партньор  и Меркел и Саркози и Обама, писах, че този човек ще си тръгне, но преди това ще разтърси света от безсилие да го подчини.

 

Дойде това време.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2752 |02.10.2022 Асен Василев: Гласувах за една променена България, в която Преходът да свърши . 14| 15236 |29.09.2022 Илиян Василев: Представете си Бойко на дебат!? Край на вица . 0| 2976 |28.09.2022 Николай Василев: Замразяването на минималната работна заплата е грешка . 1| 5373 |27.09.2022 Илиян Василев: Нашите биха, защото омразата надъха футболистите на РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads