Реклама / Ads
20| 10387 |27.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: ТОЛ-система е проект, за да бъде компенсиран Пеевски за ”Лафка”

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
”Насилие над здравия разум и елементарния морал е да представяш ТОЛ-системата като нечувана реформа. Оценката на това - какво тя действително представлява, може да се направи само на базата на сравнение с други възможни решения, защото международният трафик, който разрушавал пътищата, нямаше проблем на граница да бъде обложен с по-висока пътна такста. Без никакви допълнителни разходи. Простите решения винаги са за предпочитане”.
 

Това коментира бившият посланик на България в Русия и политически анализатор Илиян Василев.

 

Според него второто нещо, което е можело да се направи, е "да се вдигне акциза на горивата и тогава щеше да бъде максимано справедливо, защото хем щяхме да натиснем надолу свръхприходите на търговците на горива и на Нефтохим. Повече караш, повече плащаш".

 

"Трето, настана пълна каша с пътищата на общини и населени места, които са и част от републиканската пътна мрежа. И какво стана в София - няма да бъде нужна винетка, а в другите ще трябва, само за да стигнат от малкото населено място. до община или областен град. За едни български граждани има едно право, за други друго", възмущава се Василев от управленските решения на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

 

И това е нерешим проблем в този формат. Сигурен съм че ще падне в съда, ако бъде сезиран., категоричен е той.

 

Според Илиян Василев истината е, че ТОЛ-система е съзнателно замислен проект за насочване на едни огромни средства към конкретни фирми, а не честна и нужна реформа. "Там няма конкуренция - избрана е една фирма с връзки към Пеевски, за да го компенсират за "Лафка", разяснява той.

 

"На всичко отгоре се получи още по-зле, защото собствените разходи на администрирането на ТОЛ-системата са огромни - над 100 милиона лева всяка година. И като сметнете нетните ползи в предишното състояние, с увеличение на винетките на тежкотоварни и сегашната, виждате каква нелепост е сегашната система", анализира Илиян Василев.

 

Той е категоричен, че всички парламентарно представени партии (включително и управляващите от ГЕРБ и ДПС, прикрити зад "смокиновото листо" ОП /НФСБ,ВМРО и АТАКА/ - бел. р.) "ще сънуват тези милиарди в приходи".

 

Преди да постъпят в хазната, събраните средства ще преминат през административни разходи и разподи по оператор и прочие "поточета", категоричен е дипломатът.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9077 |27.01.2020 Цв. Василев: Конфликтът между мен и Иво Прокопиев е окуражаван от Борисов, не изключвам и милиционерски среди . 3| 7289 |25.01.2020 Илиян Василев: Недопустимо е оповестяване на разследване на руски дипломати в медиите . 8| 9770 |04.01.2020 Илиян Василев: Отваряйте шампанското - ”няма воден Апокалипсис, няма проблем” . 0| 5703 |24.12.2019 Илиян Василев: Гражданската активност по казуса Перник е задължителна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads