Реклама / Ads
19| 14837 |19.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Военният министър Красимир Каракачанов е опасен

.
Източник: БГНЕС
Този човек е опасен. Как точно ще стане този номер с привилегиите, когато университети са отделни от държавата, а много от тях са частни?! На всичко отгоре проблем с приема няма, няма студенти дори в право в СУ. Да ги запише в руски ВУЗ по програмите, които се предлагат и финансират от Кремъл или пък във Военния университет във Велико Търново и без това е център на русофилството.
 
Поводът за коментара е изказването на министърът на отбраната Красимир Каракачанов, че който се запише за доброволна казарма, ще има предимство при намиране на работа и кандидатстване във ВУЗ след това.

"Това, което ще стане според мен: Първо, голям зор ще види да формулира и облече в законодателна форма безумната си популистка идея, защото там има всякакви измерения - финансови, социални, институционални. След това ще трябва да избере - дали да надува свирката с пиара или да измисли финансови стимули. За тях обаче трябват пари. Защото едно време наборната служба беше почти безплатна, сега хората ще искат пари и не вярвам да се навият ако получават по-малко от наемната част. Но като гледам няма много желаещи и за наемна служба във войската. Това са огромни средства в бюджета и няма кой да му ги даде, обяснява анализаторът.

И накрая ще се изправи пред най-важното последствие от своята глупост - няма да има желаещи. И тогава ще прибягне до половуенните формирования, които ще ходят да получават военна подготовка за сметка на българския бюджет. Плащанията за тях вървят по друга линия и така - ще съчетаят и полезното и практичното.

Както Библиотекарския институт захранва кадрите на спецслужби - под контрола на Кремъл ,така и чрез тази доброволна наборна служба ще обучават кадрите на полувоенните формирования в резерв на руските хибридни войски. Така де, Русия няма вече пари, трябва да се самоиздържат - от българския бюджет най-добре", написа още Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8770 |04.01.2018 Илиан Василев: В обслужване на Кой е убийството?* . 6| 15556 |24.11.2017 Илиян Василев за Люба Кулезич: Отстрелват се всички икономислещи . 23| 16123 |19.11.2017 И. Василев: Странни стандарти за журналистика - сестрата на топ терорист, синът на топ мафиот и след това ”материала лош” . 0| 8605 |15.11.2017 Илиян Василев: Хората, които докараха Царя, стоят зад проекта на Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads