Реклама / Ads
7| 3145 |21.12.2022 НОВИНИ

Илияна Йотова: Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума за програмен кабинет

.
Илияна Йотова
”Ако говорим за характера на следващо правителство, ще става дума за програмен кабинет. С ясни приоритети и вероятно с ясен период, в който ще действа този кабинет. Доколкото разбирам ще започнат и разговорите поотделно с политическите партии, които ще застанат зад един такъв програмен кабинет на малцинството.
 

 И след като президентът каза, че в първите дни след Нова година ще бъде връчен мандатът - надявам се да направят и правителство", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

 

Йотова одобрява заявката на "Продължаваме промяната", че ако не се постигне съгласие с програмната декларация, въобще няма да се предлага правителство. Окачестви го като честна позиция.

 

"Президентът помогна много на Асен Василев и Кирил Петков в тяхната политическа кариера, след като те тръгнаха като министри от служебни кабинети, които той назначи. Но оттук нататък те са си отделна политическа формация, те правят своите конгреси, приемат свои програми, правят структури и за всичко това си носят отговорността. Никой не им стои над главата да им казва какво да правят", допълни Йотова.

Според нея кабинетът "Габровски" с мандата на ГЕРБ не е могъл да сработи, защото политическата партия не е излязла от изолацията, в която е попаднала след 2020 година.

 

"Решението и поведението на парламентарните партии ясно го доказа. Аз не приемам нито едно от посланията, които се правят, както от опита за правителство с първия мандат, така и от това, което чувам от акад. Денков. Всички те говорят, че трябва да се изпълнят определени приоритети за определен период от време, а най-далечният е до местните избори. Защо да се определя срок на тези кабинети, ако те взимат добри решения за България", добави Илияна Йотова.

 

Според нея тези заявки създават атмосфера на несигурност и нестабилност от нещо, което е временно и трябва да се изтърпи, за да дойде по-добрият избор.

"Ако ще е така, по-добре да пристъпим направо към избора", каза още вицепрезидентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3513 |11.12.2022 Вицепрезидентът Илияна Йотова към ПП: Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи . 0| 3236 |10.12.2022 Илияна Йотова за кабинет ”Габровски”: Оценявам смелостта . 27| 5215 |03.12.2022 Стефан Янев с идея как да отговорим на Нидерландия за Шенген . 0| 3251 |03.12.2022 Илияна Йотова: Решението на Нидерландия да блокира България към Шенген противоречи на европейските ценности
Реклама / Ads