Реклама / Ads
0| 13483 |30.04.2014 НОВИНИ

Илияна Йотова: Неприемливо е 25 г. държавата да се издържа от търговия, без производство

.
В Ловеч и Троян, в областните центрове, в малките общини и населените места се проведоха дебати с местни представители и кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова. По време на дискусиите се обсъдиха различни европейски теми и политики, сред които борбата с безработицата, трудовата дискриминация, минималната работна заплата, както и плановете за реиндустриализация на Европа и България.
 

Акцент на срещата в Ловеч бяха възможностите за финансиране на селата през новият програмен период 2014 – 2020 г. В хода на обсъждането стана ясно, че част от българските общини са притеснени, че няма да имат възможност да използват средствата от новия фонд „Региони в растеж“, поради заформящата се политика на Европейската комисия за окрупняване на тези проекти. „Тази политика на Европейската комисия не е приложима за страни като България. Приветствам и силно подкрепям непрекъснатите усилия на правителството срещу едно окончателно решение на Комисията в тази насока“, коментира Илияна Йотова. В този контекст, социалистката обсъди с участниците необходимостта от създаване на национална стратегия за развитие на българското село, която да вземе предвид мнението на всички заинтересовани лица и най-вече това на най-малките селски стопанства.

„Винаги сме полагали усилия в Европейския парламент да насърчим Европейската комисия да опрости процедурата за кандидатстване за евросредства, която все още е изключително  тромава и отказва много фирми да кандидатстват. Ще продължим да работим в тази насока“, каза още Илияна Йотова. Горещо се дискутира и политиката на европейските социалисти за реиндустриализация на Европа, както и на конкретните български предложения в тази сфера. Дебатът привлече много симпатизанти, тъй като се позоваваше на реални планове за действие за икономически растеж в страната и ЕС – теми, които липсват в програмите на другите политически групи в ЕП. „Не е допустимо 25 години държавата да се издържа само от търговия - без производство“, сподели г-жа Йотова.

Участниците в срещите поздравиха българските евродепутати социалисти и за твърдата им позиция за изграждането на Южен Поток и против налагането на строги икономически санкции срещу Русия при последното гласуване в Страсбург.

Важността на тези избори за бъдещето на страната беше нееднократно подчертана, както и фактът че този път те  ще бъдат различни. Тези избори са тест за вътрешнополитическата ситуация във всяка една държава и всички политически формации ще се опитат да мобилизират максимално своите активисти и електорат. В този смисъл е обезпокоително споделеното от хората в Троян по време на срещата им с г-жа Йотова, че неведнъж представители на АБВ са се опитали да внушат, че няма значение дали се гласува  за БСП или АБВ. Тази демагогия беше категоризирана като нелоялна и грозна постъпка, но и не толкова изненадваща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5384 |24.04.2014 Илияна Йотова: Политическият егоизъм в ГЕРБ е издигнат в култ . 0| 5096 |22.04.2014 И. Йотова: ГЕРБ ни е основен опонент; ще спорим и с ДПС . 0| 5009 |09.04.2014 И. Йотова: Търсим червената линия с коалиционните партньори . 11| 5664 |20.02.2014 М. Панайотова: Европарламентът зове ЕК да вземе мерки за фондовете у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads