Реклама / Ads
0| 5686 |20.10.2017 ПОЛИТИКА

Илияна Йотова: На някои министри и депутати им липсва желание да бъдат държавници

.
Проектите за антикорупционен закон и на ГЕРБ, и на БСП можеха да бъдат по-ефикасни. Хората искат справедливост, но не мисля, че с новия закон те ще я получат.
 
Това каза в студиото на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че в президентството са били добре подготвени за първото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност и не са очаквали той да се провали, защото "някой трябваше да си гони разписанието за самолетите".  

"На първото заседание на КСНС видях липсата на желание министри и шефове на парламентарни групи да бъдат държавници. Очевидно за една голяма част от присъстващите на първия КСНС темата за борбата с корупцията не беше важна, след като си намериха по-важна работа. Законопроектът, който ще се гледа в момента в НС, както и този на БСП, можеше да бъде още по-ефикасен, ако бяха включили вътре текстове как се опазват източниците на сигналите, защитават ли се журналистическите разследвания. Какво правим с давността, с т.нар. ефект на въртящата се врата?“, допълни вицепремиерът.

Тя поясни ,че "ефектът на въртящата се врата"  се изразява в следното: напусналите някаква държавна институция правят частен бизнес със същата насоченост като тази на досегашната им работа. Или обратното – човек от частния бизнес влиза в свързан с него сектор  в държавната администрация и лобира за интересите на въпросния бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4398 |19.10.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 4| 5270 |18.10.2017 Няма пари ли? Вдигнаха заплатите на зам.-министрите и началниците на кабинети . 0| 4202 |18.10.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads