Реклама / Ads
0| 5913 |18.05.2020 НОВИНИ

Илияна Йотова: Отговорността за финансовия министър се носи от премира

.
Илияна Йотова
Политическата отговорност за участието или неучастието на финансовия министър в цялата тази сага се носи от премиер-министъра – той го посочва за финансов министър от управляващото мнозинство. Да си я поеме тази отговорност – ако преценява, че няма проблем, нека да продължава да си стои финансов министър в неговия кабинет. Наказателната такава, ако я има, е работа на други власти и те трябва да си вземат своите решения
 

Това коментарът на вицепрезидента Илияна Йотова пред бТВ, след поредната „порция“ доказателства, които бизнесменът Васил Божков публикува на официалната си страница във „Фейбсук“.

 

Йотова коментира и актуалните теми, свързани с кризата след коронавируса.

Тя предложи да бъде създаден икономически и социален щаб за управление на кризата, който да взема своевременни решения.

 

„Икономическата и социална криза чука на вратата ни. Мерките – не казвам, че те са лоши, но те са малко, недостатъчни, некоординирани и защото в крайна сметка трябва един много по-сериозен орган да се занимава с това, което предстои в следващите месеци. Идеята е до лятото да имаме пълна икономическа хронограма какво ще правим оттук нататък тези месеци, защото показателите, независимо от  уверенията на управлението, са доста тревожни. Вчера излезе една статистика на ЕК, която казва, че за България ще има 10.6% спад в БВП. Това е може би една от най-големите стойности в целия ЕС. Макар че нашето Министерство на финансите говори за 3%, някакви съм свикнала да вярвам повече на европейските статистики“, каза Йотова.

 

По думите ѝ – в последните дни е проличало, че има разрив между председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в щаба. Йотова изрази и недоумение защо на брифингите се съобщава статистика без, според нея, да се проследяват тенденциите в разпространението на заразата.

 

„Тази статистка показва, че ние не контролираме вируса – когато президентът преди два месеца каза че ни трябват повече тестове, за да контролираме тези процеси, беше наречен с обидни имена от министър-председателя“, добави тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7018 |02.05.2020 Илияна Йотова: Защо ген. Мутафчийски бе скрит? . 5| 4984 |17.02.2020 Манолова: Отговорността, за това че България се е превърнала в сметище, е на Борисов . 3| 5211 |15.02.2020 Психотерапевт: Връзките се разпадат с идването на отговорността . 0| 4410 |08.02.2020 Илияна Йотова: Да започнем разговор за нашето общо бъдеще, а не да се самоизяждаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads