Реклама / Ads
2| 3990 |06.01.2022 НОВИНИ

Илияна Йотова: Разкъсахме мрежите на апатията, защото енергията на промяната е по-силна

.
Източник: Президентство на Република България
„По-силен от самовластието е стремежът към достоен живот без бедност и лишения, които крадат от свободата, към общата ни мечта за просперираща и силна България, която дава бъдеще на децата си и заслужени старини на родителите си. Само така ще постигнем равноправното лято, за което мечтаеше Ботев.“
 

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралото се множество от хора, които участваха в честванията на 174-годишнината от рождението на поета и революционер, съобщава пресцентърът на президентството.

 

„Разкъсахме мрежите на апатията, защото енергията на промяната е по-силна. Няма да ни бъде лесно да се справим с лъжепатриотите, с онази малка клика, която мисли само за собственото си облагодетелстване“, изтъкна Йотова и изрази увереност, че България ще е успешна с истински родолюбци, които имат таланта да гледат напред във времето и да чертаят развитието на страната ни. „Ще заложим на грамотните и просветени хора, защото нашият народ се роди, оцеля и пребъдва през вековете благодарение на знанието и културата“, посочи вицепрезидентът.

 

Илияна Йотова заяви, че 6 януари е не само голяма дата за българската история, но и за българското бъдеще, дата, която не заслужава лозунги и девалвирали фрази, а размисъл и себеоценка дали сме достойни за паметта на героите, които не пожалиха себе си, за да я има България. „Днес отново се опитваме да се докоснем до вечните завети и стремления на Ботев, в които нямаше място за полугерои, полуистина, полусвобода, полувяра, получовешки отношения“, подчерта вицепрезидентът.

 

„Днешният ден – Богоявление, вплита в едно кръщението във вярата с раждането на един от героите на българското освобождение, с неговата вяра в свободата и възкресението на българския народ. Само за 28 години Христо Ботев премина през историята на няколко държави, неспокойната му душа успя да предизвика събития, да промени съдби, да формира историята на цялата ни национално-освободителна епопея, за да стане незабравим герой от нея“, изтъкна Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2893 |15.12.2021 Йотова: За предходните правителства не беше модерно да се прави култура, приоритет беше асфалтът . 0| 2838 |21.11.2021 Илияна Йотова: Ако съотношението се запази, по-сериозна победа едва ли може да има . 0| 2834 |21.11.2021 Илияна Йотова: С гласа си българските граждани определят бъдещето на България . 2| 2984 |18.11.2021 БСП-София: Изборът е един - победа за Румен Радев и Илияна Йотова!
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads