Реклама / Ads
79| 10642 |07.12.2023 ГЛАСЪТ

Има ли поне едно нещо в България, което да е наред? Поне едно

.
Живот в море от лоши новини...
Всекидневието на българите е низ от долнопробни факти. На всеки 30 минути, приблизително, се произвежда нелепа ситуация, скандал, недоразумение, абсурд или панаир. Дори бърз поглед върху новинарския поток през последните три дни показва, че медиите описват дневно по около 30-40 негативни случки, скандали, криминални престъпления, злоупотреби, кавги в парламента, остри нападки срещу правителството, обиди между политици и пр.
 

Фактите:

 

- Днес, 07.12.2023 г., Бойко Борисов заявява: Хвърлям оставка като лидер, ако ГЕРБ мръдне от позицията си за дерогацията. Голям храбрец, ще кажете.

 

Борисов никога не си е държал на думата. На 23.07.2020 г., по времето на протестите срещу него и правителството на ГЕРБ той заявава: "Аз съм казал много ясно, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани". Нищо подобно не се случи.

Щеше да подава оставка и ако Цецка Цачева загуби изборите за президент. Тя ги загуби катастрофално, а Борисов се ската…

 

- Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме промяната“, финансов министър в кабинета „Денков“ за колегата си здравен министър проф. Хинков: „Министър, който не може да осигури подкрепа за политиката, която провежда, трябва да подаде оставка, вместо да блокира държавата“. Борисов каза, че с Василев говорили по телефона и той точно това казал.






- Служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ протестират за по-високи заплати. Някаква профсъюзна активистка се изцепи пред камери и микрофони, че от АПИ работели денонощно във виелици и пек, докато българите сладко спяли. АПИ е чудовището, което докара страната до едно от последните места в света по качество на пътищата. През АПИ са минавали схемите за поръчки инхаус, чрез които са изчезнали стотици милиони. Заслужават бой с пръчки, ако попитате шофьорите, а не високи заплати.

 

- Шефът на „Пирогов“ ще заведе дело срещу здравния министър за уронване престижа на болничното заведение. Скандалите там са средно през 6-8 месеца. Всички знаят за какво става дума – за пари естествено, но никой не произнася истината на глас.

 

- Областната управа на София активира процедурата за махане паметника на съветската армия. Бил опасен за преминаващите граждани. Т.нар. патриоти от „Възраждане“ се възмутиха и заявиха, че ще вардят МОЧА с всички средства. Това, разбира се, няма нищо общо с Русия, Кремъл, Путин и Митрофанова. Чист патриотизъм е.

 

- От няколко дена е активиран шумен „дебат“ за „допълнителен тест за изходно ниво в 8 клас и за входно ниво в 9 клас на МОН е във връзка с PISA“. Децата били много зле по PISA, скърбят някакви субекти от екрана. Сериозно? Няма ли нещо нормално да се случи в българските училища?

 

- Боби Михайлов подал оставка. Изпълкомът на БФС насрочи конгрес. Едни твърдят, че нещо щяло да се промени в българския футбол. Други смятат, че нищо няма да се промени и 99% от родните запалянковци са съгласни с вторите. Защото Михайлов блъфира, а мафията от „черното тото“ е уредила гласуването през март.

 

- Столичните общинари за пореден път не избраха председател на Общинския съвет. Но на думи всички те били загрижени за столицата. Идиоти.

ГДБОП разкрила организирана престъпна група, свързана с незаконен дърводобив на територията на Перник. Стига бе, не може да бъде. Перничани, далавери с дърва? Абсурд. Те са по винкелите.






- Доцент, доскорошен преподавател в Югозападния университет в Благоевград сигнализира за фалшиви оценки от изпити, които не са били проведени. От министерството казали, че ще проверят. Ще проверят? Те сега ли научават, че тази практика се шири навсякъде, дори в най-елитните ни ВУЗ-ове?

 

- Решено: ЕРП-а не дължат компенсации на абонати останали без ток в снежните виелици. Точка.

 

- Все още на немалко места в градовете не са извозени изпотрошените клони от снежните бури.

 

- В Шумен осъден за катастрофа на кръгово, където се движел с голяма скорост и блъснал кола, в която загинала млада жена, получи условна присъда. По-високата съдебна инстанция отмени предишната ефективна… Щото така.

 

- Мамят ни с цената на горивото. На бензиностанциите плащаме „Брент“, но всъщност наливаме „Уралс“.

 

- Майка и дете паднали в гребния канал в Пловдив, докато се разхождали. Свидетели обясниха, че това се случвало редовно, трябвало да се внимава. А не трябва ли да се обезопаси, а, майни?

 

- Футболният „Берое“ излязъл срещу ЦСКА 1948 само с един българин в състава. Що да не пазаруват всякакви, нали плаща държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“?

 

Това е много бързо и повърхностно „измерване на пулса на българския дневен ред“, както гласи клишето. Ако прибавим изцепките на т.нар. „звезди“ от български сериали, чалгата и реалити шоута, ще стане страшно. Затова не са виновни децата и учителите, че образованието куца, а агресията е като „Добър ден“. Живот в море от лоши новини. Как се живее в такава мрачна среда?

Наказание ли е да си българин?

 

Очевидно да, защото засега корупцията, политическото лицемерие, мафията и задкулисието са непобедими. Не че някой е тръгнал да ги бори…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7414 |05.12.2023 Българското доброволчество: Смели сърца, дъно, кючек и шербетени репортажи . 42| 15227 |03.12.2023 Смразяващи факти ядосаха дори кравите: От нашето виме пачки правите, но ревете за бай Тошо! Мирише на шантаж . 27| 13118 |01.12.2023 Путин към руския народ: Задавайте въпроси, задавайте, нищо че боли, вашу мать . 29| 10741 |30.11.2023 Петдневната война в България: Нация без цел и посока по-добре да вдига бялото знаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads