Реклама / Ads
18| 5031 |31.05.2021 НОВИНИ

Има уплах в ГЕРБ и Т. Дончев вижда реваншистки импулс в служебния кабинет

.
Томислав Дончев
Видно е, че има силен реваншистки импулс в служебното правителство. Странна е тази страст за освобождавания в системите, това заяви един от лидерите на ГЕРБ Томислав Дончев.
 

Писмото ни до ЕС не е апокалиптично, това е прозрачност. Партньорите ни в Съюза да са запознати минимум с позицията на нашата група евродепутати и ситуацията в страната , коментира  Дончев пред bTV.

 

Това е в полза на информираността на евродепутатите. Надявам се никой колега -евродепутат да не разказва т.нар. канибалски сюжет, това би навредило на имиджа на България, смята той.

 

Дончев има предвид крайно съмнителната "бомба", която хвърли министърът на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков пред Сашо Диков .

 

“Имаш жена и деца, които няма да разберат дали ядат собственото ти месо.” Тази заплаха бил чул неизвестен бизнесмен лично от Бойко Борисов.

 

,,Две седмици е недостатъчен период да се даде някаква задълбочена оценка на работата на служебното правителство, но има силен импулс, свързан с реваншизъм. Тези кадрови рокади с такъв замах идват в малко повече. Като изключим областните управители, едва ли имаме членове на ГЕРБ в службите по сигурност'', заяви още Дончев.

 

Имаме връщане на военновременния комунизъм. Чуваме от ефира да се сипят заплахи, упреци, укори, които са недоказани, естествено. В момента имаме правителство, назначено от президента, който е едновластен, добави още той.

,,До момента не съм видял за съществуването на доказателства. Това е претопляне на стари манджи. Подобен жанр е с поне 20-годишна давност и тук историята като че ли се повтаря като фарс или трагедия, както е казал Хегел'', изказа мнението си Томислав Дончев относно скандала с подслушванията.

 

Подслушването е процедура, която е уредена в българското законодателство. Това не е проста техническа операция. Трябва да има разрешение от съда, защото всичко друго е нарушение, да не кажа престъпление, допълни зам.-председателят на ГЕРБ и обяви, че не изключва възможността в крайна сметка нещо да бъде изфабрикувано от тези подслушвания.

 

,,Призовавам всичко, което се е случило в ББР, да бъде проверено от когото трябва по начина, по който е описано. Говорим за осем кредита от близо 10 000 раздадени кредита. Факт е, че има концентрация на кредитите – около 1/3 са за компании, които не са малки или средни'', отбеляза Дончев във връзка с отпуснатите заеми от Българската банка за развитие на някои едри бизнеси.

 

,,Тези избори ще бъдат предизвикателство. Гласуването само с машини ще породи трудности, казвам го с тревога, надявам се да бъда лош пророк. Никой няма интерес от изборен хаос'', подчерта още той и напомни, че основната задача на служебния кабинет е да проведе честни и прозрачни избори.

 

Планът за възстановяване е добър, защото съответства на европейското законодателство и на очакванията на българското общество. Най-труден беше балансът между обществените очаквания, посочи в заключение Томислав Дончев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7049 |31.05.2021 Любомир Аламанов: Няма път напред, докато не кажем, как са преразпределени огромни суми от ГЕРБ през последните 12 години . 6| 4754 |31.05.2021 Д-р Първанова: ГЕРБ се превърна в мръсни чорапи, които обществото изхвърли . 5| 3662 |31.05.2021 Политологът Л. Стефанов: ГЕРБ мразят да ги критикуват, предизборно ще сме на ”боксов мач” . 8| 3714 |31.05.2021 Радан Кънев: Само смяната на Борисов и ГЕРБ не стига за свободна и правова България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads