Реклама / Ads
15| 2889 |09.02.2024 НОВИНИ

Дончев: Склонни сме да излъчим друга фигура за външен министър

.
"Направихме много компромиси в името на това България да има работещо правителство. Ние имаме претенции то да работи по-добре. Склонни сме да направим още един малък компромис – да излъчим друга фигура за външен министър". Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако настоящият вицепремиер Мария Габриел при ротацията не заеме поста на премиер и да запази този на министър на външните работи, ГЕРБ ще предложат изборите да са 2 в едно.




"Да се заплашва с избори "2 в 1", защото не може да се съвмести един отбор, който вече работи, е не само само липса на държавническо поведение, а и някакъв вид егоизъм, който в този момент е абсолютно непродуктивен в разговорите ни. Казвам ясно, че от наша гледна точка този тип червени линии няма да проработи", отговори след това Кирил Петков.

 

Според Томислав Дончев, гражданите също не искат да има нови предсрочни парламентарни избори.

 

"Ултиматуми от наша страна няма. Има отговор на ултиматума на Кирил Петков. Има опит за малко повече нормалност и логика. Петков го е казвал не веднъж, че ако Денков не е външен министър – отиваме на нови избори", каза още той.

 

"Съгласихме се да участваме в сглобка. Направихме компромиси. Единственият пост, който получихме беше на външен министър. Съгласихме се, въпреки, че по-големият не е равностойно представен в правителството. Направихме огромен компромис. Имаме подписано споразумение. Бих описал случващото се, като нахалство. Г-жа Габриел се справя добре, по оценка на всички. Напрежението ще стане по-голямо – това не е демократично и не е редно", каза още той.





"Направихме много компромиси в името на това България да има работещо правителство. Ние имаме претенции то да работи по-добре. Склонни сме да направим още един малък компромис – да излъчим друга фигура за външен министър. Имаме достатъчно подготвени хора. Опасявам се обаче, че тук свършва компромисът. Ако си прекалено толерантен към нахалството, то може да се превърне в норма, а ти в глупак. Разговорите продължават. Аз призовавам за повече разум", посочи Дончев.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4223 |09.02.2024 Радан Кънев: В България има правосъдна мафия. Защо нямаме министър по европейските въпроси? . 10| 2792 |09.02.2024 Финландия налива почти 190 млн. евро в Украйна . 9| 3220 |09.02.2024 Обяви ли Нинова война на Иван Таков и какво се случва в СОС? . 13| 2752 |09.02.2024 Васил Терзиев: Бързаме да задвижим работата, а всъщност изглежда като замръзване в миналото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads