Реклама / Ads
0| 4245 |18.01.2016 НОВИНИ

Инж. Лазаров: Пътната обстановка остава най-тежка в областите Разград и Шумен

.
Лазар Лазаров
Проходите в момента са почистени след големия сняг, който падна - основните са отворени за движение, като автомобили се пропускат без никакви проблеми и към транзитните коридори. Положението по ГКПП вече е нормало.
 

Това каза по БНР инженер  Лазар Лазаров, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"  в коментар на зимната обстановка в страната: Най-тежко е положението в Североизточна България и по-точно в областите Разград и Шумен - там голяма част от третокласната пътна мрежа остава затворена за движение за товарни автомобили, като част от нея е затворена и за леки.

 

Инженер Лазаров допълни, че има контролиран достъп на движение в основните направления от Шумен към Силистра и от Разград към Русе, като поясни, че трафикът се регулира - автомобилите се пропускат на порции, тъй като видимостта е ограничена, а вятърът не е утихнал, което създава предпоставки за снегонавявания.

 

Проблемът в момента не е толкова снега, колкото силният вятър, който е горе в откритите пространства на Добруджа, където създава големите проблеми със снегонасяванията, подчерта инженер Лазаров и допълни:

 

След снегопочистването, целият сняг, който се изтиква настрани, създава предпоставки отново да се натрупа на пътното платно - това е големият проблем. Затова се използват тежки ротарни снегорини, които изхвърлят надалече снега, за да може да се разпределя по-равномерно.

 

Инженер Лазаров добави, че на територията на страната са в движение над 2 000 неспециализирани автомобила като  снегорини, товарачи и тежка механизация, които разчистват пътищата:

 

Там, където те са отворени, в момента разширяваме пътното платно, тъй като очакваме много ниски температури.  Тези валове, които се образуват отстрани, като замръзнат и снегът става  много по-труден за обработката. Затова и следващото предизвикателство, което очакваме на места, са тези ниски температури, които ще достигнат от  минус 20 до минус  25 градуса, което ще постави други проблеми пред водачите.

 

Председателят на управителния съвет на АПИ отправи апел към всички водачи на превозни средства да спазват наложените забрани, както и да карат с повишено внимание, пълни резервоари и със заредени батерии на телефонните апарати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4717 |03.01.2016 Л. Павлова: Няма бедстващи автомобили и хора, следим обстановката . 7| 4310 |10.12.2015 Димитър Лазаров: Оставката на Христо Иванов е личен акт . 7| 4651 |02.12.2015 Светлозар Лазаров: Кънев, Иванов и Атанасов клатят държавата . 0| 5482 |19.11.2015 Кметът на Бургас: Обстановката на летището е нормална

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads