Реклама / Ads
5| 5302 |29.08.2019 НОВИНИ

Инж. Славчев: Софиянци платиха 3 пъти за ”перките” на “Графа” – сега да плаща кметът

.
Инж.Симеон Славчев
”Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати тези 53 хил. лв. за поставянето на новите колчета на ул. ”Граф Игнатиев”, призова днес столичният общински съветник и председател на партия МИР инж.Симеон Славчев в личния си профил във Фейсбук.
 

Коментарът на инж.Славчев идва по повод информацията, че прословутите "перки на акули" са демонтирани от "Графа" и на тяхно място са поставени нови ограничители. В коментара си Славчев е категоричен, че поставянето на "перките" е било груба грешка от страна на ръководството на общината, която освен много средства, платени от софиянци, е струвала буквално и доста травми на гражданите на София. Според него никъде в света и в Европа не съществува практика на споделено трасе, където се движат трамваи и пешеходци да се монтират такива перки.

 

Инж.Славчев отбелязва, че поставянето на ограничителите е струвало на столичани сума, която са платили три пъти – веднъж с монтирането и демонтирането на перките и още веднъж за новите ограничители. "Цената на едно чугунено колче е 88 лв. без ДДС или общо около 53 хил. лв.", изчислява общинският съветник и призовава кметът лично да плати от джоба си парите за поредната "проба-грешка" на столичния "Граф Игнатиев".


Именно инж.Симеон Славчев и "Политическа група 5" в Столичния общински съвет бяха първите, които поискаха оставката на бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев за ремонта на "Граф Игнатиев", но тогава Йорданка Фандъкова не я прие. След повдигнатите обвинения на прокуратурата срещу Крусев кметът сама поиска и взе оставката му и обяви, че лично ще отговаря за ремонта на емблематичната улица.







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4329 |25.07.2019 Калоян Паргов: Управляващите в Столична община пилеят парите на софиянци . 4| 4279 |25.06.2019 Калоян Паргов: ГЕРБ потопи София. Гаврата с търпението на софиянци е пълна! . 2| 4090 |21.06.2019 Евгени Крусев на съд за ощетяване на софиянци с близо 1 млн. лева . 7| 5497 |16.05.2019 Задължават софиянци да махат климатиците от сградите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads