Реклама / Ads
1| 5629 |04.07.2017 НОВИНИ

Инкасо обирът на ”Цариградско” е бил инсцениран от шофьора

.
Източник: БГНЕС
Грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран от шофьора, съпругата му и негов приятел. Това каза на брифинг в прокуратурата градският прокурор Емилия Русинова.
 

На 27 януари 2017 г. около 21:45 ч. в близост до търговски център „The mall“ беше извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил. Бяха отнети около 360 000 лв. Тази сутрин около 8 ч. извършителите са били задържани, съобщи още прокурорът, цитиран от агенция „Фокус”.

 

По думите на Русинова, част от парите са намерени. В автомобила са останали около 405 000 лв., като причината за това е, че предварително подготвеният сак, който са носили обирджиите, се е оказал малък.

 

„Намерените пари са пакетирани по начина, по който са били отнети от инкасо автомобила, с лепенките на съответната фирма, което е безспорно за нас, че те са част от средствата, отнети по време на въоръжения грабеж.

 

Към днешна дата можем да кажем, че е инсцениран въоръжен грабеж, тъй като от събраните доказателства правим извод, че в него са участвали шофьорът на инкасо автомобила, негов приятел и съпругата на шофьора“, допълни тя.

Русинова посочи, че паричните средства са намерени в дома на близка приятелка на шофьора, с която той е имал лични отношения.

„При инсценирания въоръжен грабеж шофьорът на автомобила, който се казва Явор Георгиев, е предоставил на своя приятел собствените си белезници и тиксо, което е било предварително подготвено, с които той е бил закопчан. Тиксото е било залепено на устата му.

Приятелят на Явор Георгиев се казва Илиян Илиев, който също смятаме, че е участник в престъплението. Илиян Илиев, заедно със съпругата на Явор Георгиев са били в близост до мястото, където е спрял инкасо автомобила и в момента, в който другият служител е слязъл от него и отишъл да отнесе съответната пратка, в автомобила е влязъл Илиян Илиев“, каза още градският прокурор.

 

От белезниците има ДНК профил на повече от едно лице, което предстои да се изследва и установи чий е“, обясни Русинова. По думите й в резултат на използваните СРС-та, е събрана информация, която впоследствие е установена и чрез други доказателства.

 

„Намерено е и саморъчно написано писмо от Илиян Илиев, в което прави самопризнание за това, което е извършил, за парите, които е получил и каква част не е получил.

 

В разговор със своя брат по телефона е споменал за това писмо. Брат му е имал съмнение, че той е извършил някакво престъпление, поради което е искал и от него средства. Индиректно Илиян Илиев е споделил, че действително е извършил нещо, което е малко по-леко наказуемо от убийство“, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5369 |04.07.2017 Арестуваха четирима за обира на инкасото на ”Цариградско шосе” . 3| 4194 |28.01.2017 Обирджиите ”пожалили” 700 000 лв. в инкасото . 1| 4036 |28.01.2017 Обраха инкасо автомобил в София . 0| 4650 |28.09.2016 Откриха опожарен джипа на обирджиите на инкасо автомобила в Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads