Реклама / Ads
0| 3111 |24.03.2022 НОВИНИ

„Инса Ойл“: Бизнесът няма място в политическия спор между МВР и прокуратурата на България

.
„Инса Ойл“, чийто собственик Георги Самуилов подаде сигнал срещу вицепремиера и министъра финансите Асен Василев, вследствие на което бе образувано досъдебно производство срещу съпредседателя на ”Продължаваме Промяната”, излезе с позиция относно ситуацията.
 

Фрог публикува позицията без редакторска намеса:

 

Петролната компания „Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в политическите дебати относно съдебната реформа в България. Представители на правителството и специализираната прокуратура от вчера си разменят в медиите изявления свързани със сигнала, който „Инса ойл“ подаде срещу Вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Призоваваме министрите от правителството да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала, „Инса ойл“ ежедневно се проверява от всички съществуващи в държавата контролни финансови и административни органи. Като компания от петролния сектор се отнасяме с разбиране към работата на държавните институции, но дейността им през последните дни граничи с административен тормоз, създаване на целенасочени пречки в работата на фирмата или е подготовка за предприемане на други мерки, които да доведат до ограничаване на нейната икономическа дейност.


В „Инса ойл“ работят над 500 човека, а за изминалата 2021 година фирмата е внесла в държавната хазна данъци в размер на 730 милиона лева. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „Инса ойл“ е партньор на престижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции и българското правителство и за втори път се обръщаме към тях с настояването да не спекулират с името на фирмата. Настояваме сигналът до компетентните органи да серазглежда по същество, а не като повод за политическа или съдебна репресия към компанията.

 

Всички документи относно образуваното досъдебно производство срещу Василев може да видите - ТУК.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3056 |08.03.2022 Министър Лорер: Бизнесът е готов да осигури 200 000 работни места за бежанците от Украйна . 4| 4263 |08.01.2022 Предприемачът Красимир Дачев: Бизнесът не се прави с компенсации . 9| 3915 |30.12.2021 Президентът Радев и бизнесът с единна позиция и малко различия за цената на тока . 4| 3408 |19.10.2021 Бизнесът и синдикатите си стиснаха ръцете с премиера: Ще има компенсации за фирмите заради цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads