Реклама / Ads
0| 4698 |27.03.2022 НОВИНИ

Асен Василев: Няма натиск върху Самуилов от “Инса Ойл”, имал съм предишна среща с него, не сега

.
Асен Василев
Прокуратурата да си свърши работата и да предприеме необходимите действия по сигнала срещу мен. Това каза по НТВ вицепремиерът Асен Василев по повод досъдебното производство на прокуратурата срещу него.
 

Той е категоричен, че държавата не е упражнила натиск срещу Георги Самуилов от “Инса Ойл”, който пусна сигнал до прокуратурата.  Василев отрече да е имал изобщо среща на посочената дата със Самуилов. Сгледата е била с негов адвокат. 


Василев уточни, че се е виждал с Георги Самуилов миналото лято, когато е искал да даде сигнал, че е притискан да извърши действия с Държавния резерв от Борисов и Пеевски, а именно да отчислява суми. "Има хора, които казват, че по един и друг начин са били принуждавани преди.

 

КЗК трябва да установи дали има картелно споразумение при горивата, уточни той. На въпрос дали ще плащаме в рубли за газа и петрола, той отвърна: “Не. Има си договор. От икономическа гледна точка има до известна степен смисъл. Това би оскъпило допълнително петрола. Това е една допълнителна надценка, ако ние плащаме в рубли. Могат да кажат, че утре курса е едно към 80. Курсът се определя не пазарно, а административно. Промяна на клауза в договора изисква съгласие  и от двете страни”, допълни Асен Василев. 


Той уточни, че ЕС ще води преговорите с “Газпром”, така че ние и други държави ще купуваме общи количества при  еднакви условия. “Ние сме малък консуматор. Ако договаряш по-големи количества, получаваш по-добри цени. Говорим и за газ от южно изложение. И там цените ще са по-добри”, уточни той. 

Вицепремиерът е на мнение, че трябва да се даде оръжие на Украйна, но решението да не се направи е колективно на правителството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3658 |27.03.2022 Блинкън от Ерусалим: САЩ нямат за цел да бъде сменено управлението в Русия . 0| 3710 |27.03.2022 Кирил Петков: Пристанищата са минирани, няма да евакуираме екипажите на корабите, блокирани в Украйна . 0| 24777 |27.03.2022 Георги Кадиев: Предните управляващи нямат интерес нито Божков, нито Цветан Василев да се върнат в България . 0| 3628 |27.03.2022 Виталий Кличко: За нищо на света руската армия няма да влезе в Киев. Привилегия е да умрем за свободата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads