Реклама / Ads
0| 3330 |22.03.2022 НОВИНИ

Рамадан Аталай. Управляващите бяха на екскурзия в САЩ, няма договори за втечнен газ

.
Рамадан Аталай
Управляващите бяха май на екскурзия в САЩ. Няма сключени договори за втечнен газ. Тези политици, които не се занимават с енергетика, може да си позволят да говорят, че България ще се справи без руска газ. Самата Европейска комисия ясно заяви, че до 2030 година няма как да се спрат доставките на енергийни източници от Русия.
 

Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да са направени нужните дългосрочни анализи. Аз атова си позволявам да кажа, че той не трябва да се занимава с енергетиката.

 

Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Рамадан Аталай по повод изказването на вицепремиера Асен Василев, че в настоящата ситуация на война в Украйна България не трябва да води преговори с "Газпром".


"Държавата трябва ясно да изчисли колко газ ни трябва за бизнеса и за небитовите потребители. По груби изчисления това са около 3 млрд. кубични метра. Откъде ще ги вземем, ако откажем да предоговаряме доставките с "Газпром"? Не може вицепремиер да се буди сутринта и да обяснява, че няма да предоговаряме. Не може да се говори така пред обществото. Това са търговски тайни и договорки, които не се сподлеят", категоричен бе той.

 

"Асен Василев не казва откъде ще вземем друга газ. Изказва само някакви догадки. Управляващите не са виновни за цените на енергията и енергийната криза, но още с налагането на мораториума показаха, че управлението на държавата не се води сериозно. Те не разбират от енергетика. Европа е зависима на около 40% от руския газ, ние сме на около 30%. Да сте чули някой от Европа да излиза и да казва, че няма да получава повече руски газ?", попита Аталай.


Да сте чули от Европа няма да каже, че няма да вземаме руски газ и храним руснаците. Това е дипломация. Трябва да сме готови да управляваме. Смятах, че тези млади момчета ще променят много неща, държавата да се развива. Но в момента, когато наложиха мораториума, се усъмних, че да завършиш Харвард не е городст, недопустимо е да вземаш такива решения, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3085 |21.03.2022 Иван Таков: Управляващите в Столична община са много слаби в планирането на бюджета . 0| 4195 |18.03.2022 „Смешници, пияници, наркомани, прости хора“: Кралев сипе обиди по управляващите. Рекламист си спомня за „свестните хора по Бойково време“ . 0| 3182 |09.03.2022 Представлява ли опасност за националната сигурност Костадин Костадинов, питат управляващите . 13| 2933 |24.02.2022 На фона на война Борисов пак критикува управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads