Реклама / Ads
0| 5704 |04.05.2022 НОВИНИ

Димитър Иванов, енергиен експерт: Войната за газа с Русия, ще се прехвърли и в ядрената енергетика

.
Димитър Иванов
Идват кървави драми. Това което се случи с газа, ще се прехвърля и с ядрената енетрегитка Ако украинците се бяха огънали, Украйна щеше да бъде премазана. Енергийната война на Русия е част от войната започнала на 24вруари. Това заяви енергийният експерт Димитър Иванов.
 

Спирането на газа от Русия ще ни коства жертви, трудности,напрежение. Трябва да изпълняваме поговорката "каквото се повикало, това се обадило". Трябва да имаме твърда европейска политика. Европа трябва да показва политика на дело. Това, което се случва,било с унгарски или други интереси, трябва да мине на заден план. Изисква се усилие от висшите политически и финансови кръгове на Европа и САЩ, каза още той по Евроком в "Честно казано с Люба Кулезич".

 

Не можем да знаем дали крадат или не газ в момента. Да крадеш във военно време е едно, а в мирно е друго. Във военно време и спекулата, и дезертьорство се наказват по един и същи начин. Нещата ще станат все по-остри и безмилостни, коментира той думите на вицепрезидента Йотова, че може да има далавера с газ от кабинета.


Не са хубаво нещо посредниците. Цената на посредника не е по-добра от цената на производителя. Затова говоря за шистовия газ, втечнен газ, и Америка може да помогне. Трябва да се премахне мораториума за добиване на шистов газ, категоричен бе Иванов.

 

Но не може всичко да си обясняваме с Газпром, посочи той.

 

Русия и техните приятели в Белград и Будапеща, за да получават газ по 300-400 долара, трябва да не ни спират газа. Бих предложил цената на газа, който ни се дава, да е по-евтин от газа, който се траспортира през България, каза още енергийният експерт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3073 |03.05.2022 Проф. Димитър Луджев: Страх от разпадане на коалицията ще отрезви главата на управляващите . 0| 3658 |01.05.2022 Путин иска да управлява глада, да сложи ръка върху зърното в Украйна, смята бивш енергиен министър . 0| 4213 |30.04.2022 Димитър Гърдев, ИТН: Западът никога няма да върне старите си взаимоотношения с Русия . 0| 14024 |28.04.2022 До две седмици руският газ отново ще потече към България, прогнозира енергиен експерт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads