Реклама / Ads
6| 5243 |24.06.2020 НОВИНИ

Нова порция чатове на Пламен Бобоков пусна прокуратурата

.
Специализирана прокуратура разпространи нова порция чатове извадени от телефона на бизнесмена Пламен Бобоков. Този в път комуникацията е намесен и братът на Пламен Узунов Ангел. В тази връзка от рано тази сутрин текат нови обиски в офиси и адреси в София, Пловдив и Русе.
 

Специализирана прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от  търговски дружества, представлявани и управлявани от П.Б. и А.У., се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от П.Б. мобилен телефон.

 

В тази връзка и след разрешение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата:

На 05.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

 

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги.

 

В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. предоставя адрес на личната си електронна поща.

 

Анализът на кореспонденцията между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

 

На 03.08.2018 г. от комуникацията става ясно, че е уговорена среща между П.Б. и „Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден след това П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание: „Румен Петров – Алжир“.

Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Алжирската демократична и народна република с указ №4 от 16.01.2020 г. на президента.

 

На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev“, с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!“.

 

Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от Президентството официална информация във връзка с гореизложеното.

Анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7527 |23.06.2020 Прокуратурата публикува личния номер на Пламен Бобоков и нова порция чатове . 1| 4085 |22.06.2020 Мъж намушка жена си пред съда в Нова Загора. Посегна и на себе си . 6| 5082 |22.06.2020 Радев налага вето върху промените в Закона за МВР, създаващи нова НСО . 51| 23981 |21.06.2020 Нова ТВ заплаши със ”сезиране на институциите” заради уронване на престижа й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads