Реклама / Ads
17| 5192 |16.11.2012 НОВИНИ

Интерпол рестартира разследването на атентата в "Сарафово"

.
Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл и премиерът Бойко Борисов Източник: МВР
Премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че със съдействието на международната организация Интерпол авторът на атентата в Бургас ще бъде идентифициран, коментира той след срещата си с генералния секретар на организацията Роналд Ноубъл.
 

"Добър приятел е на България", добави Борисов и отбеляза, че това е неговото трето посещение. „Казах на г-н Ноубъл, че имаме 100% пръстови отпечатъци, ДНК профил и лице. Надявам се с възможностите на Интерпол да съумеем да намерим това лице,” посочи Борисов на пресконференция в Министерски съвет.

Интерпол ще рестартира усилията си за установяване и идентифициране на извършителите на атентата в Бургас, увери Ноубъл. Интерпол планира отново да пусне снимката на евентуалния извършител на терористичния акт в Бургас, каза още той.

„По отношение на хора, тероризъм и трафик на наркотици, България се явява един от нашите силни партньори. В последните три-четири години нивото на сътрудничество между България и Интерпол е много високо”, отбеляза Роналд Ноубъл.

Ръководителят на Международната организация на криминалните полиции е в България по покана на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който разкри, че МВР ще работи с експерти от Интерпол за по-надеждни проверки в туристическите комплекси. Проверките ще обхващат валидността на паспортите и установяването на издирвани лица.

Експертите ще пристигнат у нас след две седмици, каза Ноубъл. По думите му скоро българските власти за секунди ще знаят за всеки чужденец дали е с крадени или фалшиви документи, дали е свързан с тероризъм.

От 1 януари 2012 българската правоохранителна система използва данните на системата FIND. Специални терминали бяха инсталирани на граничните пунктове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5212 |16.11.2012 Обсъждаме с генсека на Интерпол залавянето на братя Галеви . 6| 5341 |13.11.2012 Разследването на атентата в Сарафово-ключ към решение на ЕС за „Хизбулла” . 7| 4982 |05.11.2012 Интерпол: Няма напредък по атентата в Бургас! Това е аномалия! . 2| 4928 |13.09.2012 Нов обрат в разследването на разстреляната българка в Белград?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads