Реклама / Ads
10| 7242 |21.06.2018 НОВИНИ

Инвалиди скочиха срещу майките на децата-инвалиди!

.
Два дни след началото на мощната медийна и политическа кампания срещу протеста на майките на деца с увреждания, национално представителните организации на хората с увреждания минаха в пълно настъпление срещу инициативата, която обхвана основните градове на страната, съобщи бтв.
 

 

Те са против предложения от майките и омбудсмана Мая Манолова Закон за личната помощ с мотива, че той обслужва само една малка група хора с тежки здравни проблеми.

 

Организациите призоваха общността на хората с увреждания да се обедини, „защото се намираме в исторически момент”, в който се пише изцяло ново законодателство по въпроса. Те попитаха кой стои зад сега получилото се разделение и кой иска статуквото да се запази.

 

Въпреки призива за обединение, национално представените организации хвърлиха „бомба”, като обявиха, че имат сигнали за финансиране на протестите на майките. Те не дадоха повече подробности извън сумата – около 1 млн. лв. и начина – през международни организации.

 

Национално представителни организации обмислят дали да не опънат шатра пред Националния стадион „Васил Левски” и да облекат бели фланелки – очевидно като контра действие на палатковите лагери и черните тениски с надпис „Системата ни убива!”. Целта на акцията ще е хората да се запознаят с дейността на организациите.

Те категорично се обявиха против оставката на луксозно пътувалата до САЩ по време на протестите зам.-министърка Росица Димитрова. Според тях благодарение на нея се пише изцяло ново законодателство за хората с увреждания и за социалните услуги. Настояват премиерът да върне Димитрова на поста й.

 

Припомняме, в понеделник президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов предизвика скандал, след като изкрещя на протестиращите майки: „И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”. Вчера вицепремиерът Валери Симеонов пък заяви, че „на майките не им е работа колко струва билетът на зам.-министърката”.

В определени медии пък се лансира тезата, че протестът на майките обслужва единствено политически цели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5722 |20.06.2018 Симеонов: На майките не им е работа колко струва билета на зам.-министърката . 1| 4461 |19.06.2018 Омбудсманът: Нужни са още 100 милиона лева за инвалидите . 1| 5078 |18.06.2018 Към протестиращите майки на деца-инвалиди се присъединяват и от Русе . 2| 5868 |15.06.2018 Майките на деца - инвалиди продължават протестите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads