Реклама / Ads
36| 6556 |25.07.2020 НОВИНИ

Йончева: Евролидерите трябва да се чувстват политически компрометирани до Борисов

.
Елена Йончева Източник: БГНЕС
Американски експерти потвърдиха, че аудиозаписът с гласа на премиера Бойко Борисов, който беше разпространен на 12 юни 2020 г., е автентичен“, съобщи в петък евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева от Брюксел.
 

"Записът показва, че в България няма разделение на властите и се управлява от един авторитарен човек, който просто си поръчва по телефона коя частна фирма да бъде ударена и кой политически опонент да бъде изгорен. Това се възприема изключително сериозно в Европа и моята задача в Европейския парламент е да дам максимално гласност за това как се управлява в България, както в ЕП, така и на западноевропейските медии“, коментира пред националното радио Йончева ден по-късно.


"Важно е европейските лидери, когато застанат до Борисов, да се чувстват политически компрометирани до него. Те знаят какво представлява българският премиер и имат достатъчно информация. Но ние трябва да направим тази информация публична с безспорни доказателства. Така че подкрепата за Борисов от десницата вече да не бъде факт“, каза още Елена Йончева.


Според нея е цинично лидерът на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер да подкрепя Борисов за „успехите му в борбата с корупцията“.


И подчерта, че анализът на записа е направен по нейна инициатива от американската лаборатория Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL), с която работи и Министерството на правосъдието на САЩ, с ФБР, и анализите на тази компания се използват от американските съдилища.


„Заключението на експертите е, че гласът на мъжа е на г-н Борисов и вътре няма никакви следи от монтаж. Записът е автентичен“, подчерта евродепутатката.


От ГЕРБ не вярват на евродепутатът Елена Йончева, че записът с глас, идентичен с този на премиера Бойко Борисов, е автентичен.„Не вярвам на Елена Йончева, откакто прави разследвания с политически уклон. Има право да реши да направи това, но нека чуем какво ще кажат нашите институции. Нека им вярваме“, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Радев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6486 |25.07.2020 Васил Велев: Трябва да има уволнения и разследване на кражбата от „Топлофикация” . 7| 5893 |25.07.2020 Адв. Веска Волева: Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде . 21| 6555 |24.07.2020 Ген. Атанасов: Хора, трябва да се борим за възстановяване на парламентарната република . 75| 11826 |24.07.2020 Елена Йончева: US eкспертиза доказа, че записът с Бойко Борисов е автентичен /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads