Реклама / Ads
6| 2189 |04.09.2024 НОВИНИ

Йордан Божилов: Полтава ще бъде сигнал към западните страни. Очаквам САЩ да предоставят далекобойни системи

.
Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност, бивш зам.-министър на отбраната Източник: БГНЕС
"Въпросът с борбата с корупцията в МО стои от дълго време." Това коментира пред БНР Йордан Божилов, основател и председател на Софийския форум за сигурност, бивш зам.-министър на отбраната.
 

"При много решения, които са взимани преди, има съмнения за нередности".

 

Специалистът изрази мнение относно освобождаването на заместник-министър във военното ведомство заради твърдения за корупция в социалните мрежи. 

 

"Изненада е, че е освободен по такива публикации. Министърът каза, че няма съмнение в този човек като лоялност. Това са публикации, които целят уронване на престижа". 





Експертът коментира и новото руско нападение срещу Украйна. 

 

"Това, което стана в Полтава – масиран удар с балистични ракети  и дронове, ще продължи и в бъдеще. Идеята на руското командване е да принуди Украйна по политически причини да започне преговори. Военно решение не се вижда на този етап. Полтава ще бъде сигнал към западните страни. Очаквам САЩ да се предоставят далекобойни системи, с които украинците да могат да унищожават системите за изстрелване на ракети и дронове. Това до известна степен ще предпази украинската цивилна инфраструктура."

 

По думите му конфликтът в Украйна върви към едно замразяване и стабилизация.

 

Всяка военна помощ за Украйна е от значение, изтъкна Божилов във връзка с предоставените от България гаубици. 





"ЕС създаде фонд, от който се компенсират подобни доставки. Обикновено всяка държава прави калкулации. България ще получи компенсация за това, което изпраща. Унгария блокира този фонд, но очаквам да бъде деблокиран скоро".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3718 |04.09.2024 Григор Димитров след отказването: Това е играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава . 3| 2199 |04.09.2024 Атанас Илков: От нашата проверка ние не установихме данни за застрашеност на Ахмед Доган . 5| 2322 |04.09.2024 Илхан Андай: Тези дни шегата с абревиатурата ДПС е "Доган прави сараи" или "Движение път към сарая" . 0| 2186 |04.09.2024 Най-малко шестима души пострадаха при стрелба в САЩ, двама от тях са в критично състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads