Реклама / Ads
5| 4695 |14.10.2020 НОВИНИ

Йордан Лечков: Насроченият конгрес на БФС е нелегитимен, няма да се кандидатирам за президент

.
Йордан Лечков
Получихме доклад от ЕП, че трябва да спазваме върховенството на закона. И аз продължавам да твърдя, че ние не спазихме правилата. Това каза по бТВ Йордан Лечков, член на изпълкома на БФС.
 

На конгреса ще се решават стари проблеми. За мен имаше погрешно поискана и подадена оставка. Само времето ще покаже кой е прав и кой крив. Едно от нещата, които мога да кажа е, че съм бил лоялен към футбола. Няма да се кандидатирам за президент, можех да го направя преди 15 години. Насроченият конгрес е нелегитимен.

Какво не сме свършили като ръководство, след като поехме БФС.

 

Ние всяка седмица имаме 1000 мача, това е ужасен труд. Трябва да се осигуряват самолети, хотели. От 20 години аз харча лични средства за футбол. Няма как за една седмица да дойдат качествени футболисти. Няма как да не тренираш през седмицата и в края на седмицата да играеш добре. Винаги съм бил обективен, не съм бил критичен. Но мога да бъда и такъв.

 

Как да се намесим в частен клуб? Всички сме виновни за състоянието на футбола. Унгария са дали 800 млн. евро през последните 2 години за футбол. Те заложиха на техния отбор, смятаха, че ще ни победят. В Македония има завършен стадион. Това задача на футболния съюз ли е?! Не е!  Ние можем да се справим само с общи усилия, на всички.  Моята вина каква е? Когато съм играл, ние сме си свършили работата. Сега като ръководство също си свършихме работата. В касата имаше нула стотинки и едно опърпано първенство, когато доъдохме в БФС. Нямаше екипировка, билети за самолети и пари за хотели.

 

И Емил Костадинов, и Стилиян Петров не ги виждам за президенти. Хора, клубовете избират ръководство и президент, не от екрана и медиите.

 

Преди 20 години започнах да харча за футбол. Инвестирал съм в най-добрата спортна база. Вие като отидете на хотел, в най-добрия хотел ли искате да отидете?! Аз от 93-та година съм инвестирал 50 млн. в тази държава. Покажете ми по-добра база? Защо искане да ми вмените вина? Вашите зрители също идват на базата и са доволни. Затова там са били настанени млади футболисти, а не защото хотела е на жена ми. Важни са били условията.

 

Антиреклама ли да си направя и да призова да не идвате в хотла. Добре, не идвайте. Никой повече спортен клуб да не идва на базата. Бил съм находчив и съм инвестирал правилно. Изкарал съм ги по честен парите си. Когато съм правил това не съм знаел, че ще стана вицепрезидент на БФС.

 

По закон УЕФА казва: както искате, така ги харчете парите, само да го има първенството. Ние даваме на държавата и тя ни връща парите. Всеки си измива ръцете. Не може при одита през 2015-2016 година всичко да е наред, а след това – за същия период да не е. Само в България може някой да си измисли нещо. Само в България си пречим един на друг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 7153 |10.10.2020 Евродепутатът Александър Йорданов нарече протестиращите ”простаци” и ”лумпени” . 28| 7252 |07.10.2020 Тошко Йорданов: ГЕРБ, ДПС и БСП са партиите, с които ”Има такъв народ” няма да си сътрудничи в управлението . 9| 5970 |10.09.2020 Йордан Камджалов: България е в много тежко състояние, няма нужда една мухлясала, изгнила ябълка да бъде гримирана . 17| 6362 |02.09.2020 Тошко Йорданов: Експертен антикризисен кабинет означава управление на ГЕРБ и на статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads