Реклама / Ads
32| 7959 |15.11.2023 НОВИНИ

Йордан Лечков: Ще си подам оставката веднага, когато видя проект за стадион

.
Йордан Лечков Източник: Стопкадър: bTV
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира в ефира на bTV горещата тема около сътресенията в БФС, провеждането на срещата между България и Унгария на националния стадион и бъдещето на българския футбол като цяло.
 

"УЕФА взема решения да мести мачът. Толкова ли е сложно да се разбере това? Ние нямаме един стадион като хората, които да отговаря на изискванията на УЕФА. Аз ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион. Ние нямаме един проект за стадион в България. Единствената организация, което е самостоятелна, е БФС. Ние когато играем на националния стадион, плащаме наем. Да, националният отбор няма резултати, но иначе федерацията си съществува по перфектен начин", отбеляза той.

 

По думите му е безспорен факт, че няма класа в българския футбол.

 

"Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, защото аз плащам за футбол всеки Божи ден. Не може да се сравняваме с Унгария, там премиерът е друг, той направи стадиони. Ние продължаваме да си функционираме като федерация", посочи още вицепрезидентът на БФС.

 

"Аз като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в крайна сметка, решението да провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо конкретно", добави Лечков.

 

Запитан дали се готви за поста председател на БФС, спортистът коментира, че няма такова намерение.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3030 |15.11.2023 Прокурор Валентин Вълков: Задържаният за катастрофата с Феро има и други луксозни коли, проверят се доходите му . 7| 2654 |15.11.2023 Владимир Иванов: Целта на инициативата "Достъпно за вас" е да постигне достъпна потребителска кошница . 6| 2733 |15.11.2023 Очаква се Си Дзинпин да се срещне с Джо Байдън днес . 8| 2866 |15.11.2023 Израелската армия провежда операция в болницата "Ал Шифа"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads