Реклама / Ads
4| 3410 |18.05.2023 НОВИНИ

Йордан Терзийски, ПП: Притеснително за цяла България е това "Нетфликс" шоу

.
Йордан Терзийски
България има нужда от едно стабилно управление, което да бъде реформистко настроено, каквото може да е "Продължаваме промяната“. Намеси се обаче главният прокурор и много рязко се промени политическата ситуация. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Йордан Терзийски, депутат от "Продължаваме промяната".
 

"Дали някой се страхува от нещо, или се страхува да се обвърже с някой, който би могъл да бъде силно компрометиран в следващите дни и седмици, това няма как да знам. Има много дела, които са публично известни, по които ние чакаме отговори – както за Барселона, така и за парите от хазарт, и много други", обясни Терзийски.

 

Той заяви, че се срамува от правосъдната ни система и че имаме един парламент, който в момента реално не работи.

 

"Нямаме законодателна програма вече седмици наред. Има едни изслушвания, които са важни сами по себе си, но ролята на парламента е да приема важните закони. И това всичко се случва, защото се отлагаше сформирането на комисии, след това се отлагаше председателството на комисиите и сега и комисиите, докато заработят и докато наистина започне да има някаква реална законодателна програма, минава твърде много време. А има много важни неща за решаване: Планът за възстановяване и устойчивост, законите, свързани с еврозоната, с Шенген – това са все национални приоритети, по които ние трябва да действаме. Хората затова са ни изпратили там и затова, когато се случват едни такива престрелки – били те в публичното пространство, дали в пленарна зала, това руши парламентаризма, руши доверието в демокрацията, руши доверието в правосъдната система с всички тези действия. И това е притеснително и не трябва да се възприема като шоу. Това е един много опасен симптом за българската система – нещо, което ние искаме да променим по всеки един възможен начин", категоричен е Терзийски от "Продължаваме промяната".

 

Народният представител обясни, че хората по улиците го спират и му казват, че всичко прилича на един голям цирк, а след това депутатът коментира и статията на Politico, чието заглавие гласи: "Нетфликс“ пасти да яде. Мафиотска война между "Каскета“ и "Тиквата“ в България“. Според него хората възприемат тези неща като забавление, но това е много притеснително: "Те го оприличават на "Нетфликс“ шоу. И това се създава като едно средство за забавление, което е много притеснително за цялата страна".

Терзийски все пак каза, че е оптимист и според него диалогът между магистратите и политиците ще доведе до една адекватна съдебна реформа:



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2900 |17.05.2023 Йордан Иванов, ПП-ДБ, призова: Искаме да няма „дела на трупчета”, които държат политици „на каишка” . 13| 4240 |16.05.2023 Йордан Стоев потресен след новината, че е бил записан от Гешев: Току-що научих, не мога да повярвам . 8| 3368 |16.05.2023 Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ напредна . 4| 2728 |15.05.2023 Тошко Йорданов към ГЕРБ: Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads