Реклама / Ads
11| 5115 |28.04.2020 НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Мислим за отварянето и на Витоша

.
Трябва няколко дни да видим как се справяме с парковете и се надявам да можем да получим разрешение другата седмица да пуснем Витоша.
 

Това заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

"Целта ни е тази - да отваряме повече. Мислим за отварянето и на Витоша. Много добре разбирам всички и ги уверявам, че е непрекъсната грижа. Зависи от всички нас и личната ни отговорност. Какво се случи с пазарите? Имаше задача да се създаде организация. Видя се, че не е ефективно и те бяха затворени”, коментира още Фандъкова.


По думите и след вчерашните проблеми и многобройните нарушения, след отварянето на парковете, днес ситуацията определено се е подобрила.

 

"Хората осъзнават, че това бе насочено към децата. Те са най-засегнати от социалната и физическа дистанция и всички отлично знаят, че те имат нужда от простор и чист въздух. Днес вече колегите ме информираха, че ситуацията е много по-добра. Хората вече са се ориентирали къде трябва да се движат. Отворихме определен брой алеи. Няма как на всяка алея да има полицай. Трябва да се научим да живеем заедно и да се съобразяваме един с друг", категорична беше кметицата.

 

Местната управа в столицата има намерение поетапно да се отпуши целият град. За да се случи това обаче, трябва да има нужната организация и отговорност. Подготвя се от утре да бъде отворен парк "Света Троица".

 

Всичките ми колеги имаха задача да наблюдават внимателно, за да може да се коригират нещата за по-голямо удобство. Направихме промени. Това е процес, който в рамките на по-малко от 48 часа успяваме да преодоляваме. Целта ни е тази - да отваряме повече. Мислим за отварянето и на Витоша. Много добре разбирам всички и ги уверявам, че е непрекъсната грижа. Зависи от всички нас и личната ни отговорност. Какво се случи с пазарите? Имаше задача да се създаде организация. Видя се, че не е ефективно и те бяха затворени. Трябва няколко дни да видим как се справяме с парковете и се надявам да можем да получим разрешение другата седмица да пуснем Витоша", заяви още Йорданка Фандъкова.

 

Синята и зелената зона ще останат безплатни и тази седмица. Предвижда се обаче платеното паркиране да бъде върнато заради хаосът, който се създава в центъра.

 

Решенията за синята и зелената зона се вземат седмица за седмица. Истината е, че намерението вече трета седмица е да се започне поетапното връщане на платените зони, защото хаосът в центъра е доста сериозен. Смятам, че трябва поетапно да се връщат, за да се подрежда паркирането. Хубаво е обаче паралелно да се увеличи и движението на градския транспорт до столицата. Въпросът не е в парите. Решението, за което говорим, засяга хаосът в центъра, който се получава с хубавото време. В центъра идват с колите си хората, които са на работа, когато времето е лошо. Не е така, когато времето е хубаво", обясни още Фандъкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14412 |22.04.2020 Започва ли роене на скандали за „Чистота-Искър“? Йорданка Фандъкова пази цял доклад за злоупотреби в дружеството . 9| 4177 |19.04.2020 Йорданка Фандъкова: Възкресението идва в тишина и молитва, в часове на мрак и съмнения . 1| 4063 |16.04.2020 Петър Витанов: Да помислим за нещата, които ни обединяват . 42| 4536 |14.04.2020 Йорданка Фандъкова: Не искаме да вредим на търговците, а да спасим хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads