Реклама / Ads
5| 5072 |19.01.2019 НОВИНИ

Йорданка Фандъкова да обясни, защо не прилага мерките срещу замърсения въздух!

.
Така изглежда ”зеления билет” за градския транспорт.
Йорданка Фандъкова да обясни защо не прилага мерките срещу замърсения въздух. Това поискаха в своя позиция общинските съветници от групата на БСП. Ето какво заявиха те.
 

Позиция 
на общинските съветници от групата на БСП

 

Йорданка Фандъкова да обясни защо не прилага мерките срещу замърсения въздух!

 

С решение №855 от 06.12.2018 г. Столичен общински съвет прие промяна на механизма с оперативни мерки за обособяване на зони с ниски емисии на вредни вещества чрез ограничаване на движението на МПС на територията на Столична община в случай на прогноза за висока степен на замърсяване на атмосферния въздух. Съгласно това решение при прогноза или наличие на следните неблагоприятни метеорологични условия през зимния период: жълт код за мъгла и/или инверсия, и/или безветрие, и/или ниско атмосферно налягане и други на НИМХ, водещи до задържане и натрупване на атмосферни замърсители в ниските слоеве на атмосферата, може да бъде въведена мярката еднодневна абонаментна карта за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община на цена от 1 лев, т.нар. "зелен билет".

 

С това решение предприемането на съответните действия за реализиране на мярката "зелен билет" се възлага на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

 

През последните два дни в София сме свидетели на парадоксална ситуация. Свидетели сме не на прогноза за висока степен на замърсяване, а на наличие на няколкократно по-високи стойности от допустимите за замърсеност на въздуха. А управляващите в Столична община демонстрират арогантно мълчание и бездействие.

 

Затова не може да не зададем няколко въпроса:

 

1. Защо кметът Йорданка Фандъкова не изпълнява решение №855/2018 г. на СОС и не въвежда мярката "зелен билет"?

2. Това решение за нея задължително ли е или е поредната пиар акция на Столична община, създаваща имитация на действия и мерки, които са с цел замитане на проблема под килима?

3. На кое място в приоритетите на кмета Йорданка Фандъкова се нарежда здравето на гражданите?

 

Очакваме своевременно отговори на всички тези въпроси!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4449 |27.12.2018 ”Спаси София” към Фандъкова: Оправете плочите на площад ”Света Неделя” . 4| 5268 |26.12.2018 Фандъкова се оплака от фалшиви профили във Фейсбук . 3| 4580 |17.12.2018 Калоян Паргов: Бюджетът на Фандъкова за 2019 е безцелен и безидеен. Липсват политики за хората . 6| 4114 |13.12.2018 Йорданка Фандъкова: Продължава проверката за липсата на 8000 тона павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads