Реклама / Ads
0| 5881 |06.08.2022 НОВИНИ

Т. Йорданов: Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с “Газпром”. Василев отказвал

.
Министърът на енергетиката Александър Николов на няколко пъти е предлагал на Министерски съвет "България да премине на същата схема, по която работят германците, гърците и италианците" с "Газпром", но Асен Василев е отказвал.
 

Това заяви за Българското национално радио Тошко Йорданов от “Има такъв народ”. 

 

По думите му бившият енергиен министър Николов се опитал да минимизира щетите в енергийния сектор.

 

"Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре”, посочи Йорданов.

 

По въпроса с избора на шеф на КЕВР, който бе обявен за противоконституционен от КС, Йорданов посочи - коалицията приела човек, който не отговаря на условията на конкурса.

 

"Това им е манталитетът – да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС, на седемте джуджета и Снежанка, ако им посочваш някои грешки. Пред тази дилема какво правиш? Приемахме тези щети", заяви Йорданов.

 

По думите му министерствата в отишлия си кабинет на Кирил Петков са били “парцелирани”, а бившият премиер и финансовият му министър - Асен Василев (също от ПП) са се намесвали “изключително грубо в работата на почти всички министерства” - особено това на енергетиката и МРРБ. 

 

“Реално те блокираха едно цяло министерство за 8 месеца, а на всичкото отгоре имаха наглостта да обвиняват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха плащанията, той реално не се е разплатил, а те го обвиняват в корупция", посочи Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2619 |04.08.2022 Александър Николов: Септември месец е подсигурен с газ . 0| 2783 |04.08.2022 Николов: Има рамков договор за танкерите с газ. Офертата е ангажираща . 0| 17420 |01.08.2022 Радулов: Имам съмнения, че Александър Николов е свързан с ”Газпром” . 0| 5444 |31.07.2022 Т. Йорданов: Мнозинството в бъдещ парламент зависи от възможностите. В момента помпат мускули

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads