Реклама / Ads
0| 3155 |14.07.2022 НОВИНИ

Йорданова: Гешев има право да критикува политиката. Ако иска да я промени - да напусне прокуратурата и да заповяда

.
Главният прокурор Иван Гешев имал право на своите критики към политиката като гражданин, но като обвинител №1 работата му била друга. Ако не харесвал политиката, Гешев можел да напусне поста си и да влезе в играта, заяви пред БНТ правосъдната министърка в оставка Надежда Йорданова.
 

“Гешев трябва да се съсредоточи около една от основните критики - че липсват разследвания и влезли в сила присъди за корупция по високите етажи. Като гражданин има право на такъв коментар, ако има желание да го промени - да напусне поста си на главен прокурор, да влезе в политиката и да действа. Докато е главен прокурор трябва да се съсредоточи върху друго”, посочи Йорданова.

 

Тя похвали действията на държавата за правосъдната реформа. Брюксел ги отчел в последния си доклад на върховенството на правото в държавите-членки, но имал притеснения. Въпросите, които все още не са решени, посочи правосъдната министърка в оставка, са включени в програмата на “Продължаваме промяната”.

 

За становището на Гешев, прочетено в Брюксел, Йорданова заяви: 

 

“Главният прокурор дължи отчетност пред НС, дължи уважение към депутатите. Недоумение буди за мен как така главният прокурор информира евродепутати от определена политическа сила за текущо производство. Да, спрямо ЕП ние трябва да отговаряме на всички поставени въпроси, но моята грижа е защо главният прокурор не отговаря на българските народни представители. Отказвал е да предоставя информация, защото става дума за следствена тайна… Много остро поставя това въпросът дали в конкретния случай се касае за добросъвестно изпълнение на задълженията или за политическо заиграване”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30916 |14.07.2022 Сензационно! Тази нощ Гешев направи нова петорна експертиза – ето каква . 0| 3233 |13.07.2022 Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев говори само политически . 0| 3120 |13.07.2022 Гешев не изневерява на себе си и на Борисов: Прокуратурата няма да подкрепи новия антикорупционен закон . 0| 7733 |13.07.2022 Иван Бакалов: Гешев оневинява Борисов за чекмеджето с 2 години закъснение. Медии пригласят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads