Реклама / Ads
5| 4321 |22.06.2016 НОВИНИ

Йоско излежал половината си присъда в частна болница

.
Йосиф Йосифов – Йоско
Осъденият за смъртта на двама души при катастрофа и разследван за множество незаконни дейности Йосиф Йосифов – Йоско е ”лежал” две години и половина от 6-годишната си присъда в столичната частна болница „Токуда”.
 
След сигнал на bTV, затворникът е върнат в общежитието в Казичене, а от Министерството на правосъдието започна проверка.

Йоско е свързван с разпространение на наркотици, незаконно оръжие и покровителство над търговията с плът в Централна и Западна Европа. Въпреки това през годините разследванията за него не са достигали до сериозен резултат.

Йосиф Йосифов - Йоско е забъркван и в политически скандали – активисти в БСП-Сливен в незаконно записани телефонни разговори го сочат за човек, който може да повлияе на местния вот, а депутатът Делян Пеевски твърдеше, че Цветан Цветанов е искал медиен чадър над него заради заслуги към ГЕРБ.

През 2004 г. Йосиф Йосифов беше арестуван по подозрение, че е "поръчал" убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава разследващите установиха, че Йоско е контактувал с физическия извършител на престъплението преди и след стрелбата. До присъда отново не се стигна.

След толкова скандали на 2 март 2011 г. Йосифов с 2,6 промила алкохол в кръвта, се заби с бронирания си джип със 180 км/ч в бус и уби двама души. Двама други са ранени.

Йоско първо е осъден на 8 години затвор. Следващата инстанция намали присъдата на 6 години, която да бъде излежана в затворническото общежитие от открит тип в Казичене.

След кървавото меле, в което уби двама души и рани други двама, Йосиф Йосифов се явява в съдебната зала с мощна охрана и в инвалидна количка. Вещи лица твърдят, че катастрофата му е донесла трайна инвалидност и не може да стои на крака повече от 15 минути. Защитата даже иска условна присъда с мотива, че парализата е най-жестокото наказание за човек, убил двама души.

Година и половина след инцидента любителски кадри показаха как Йоско спокойно се качва в джипа си.

Въпреки видеоматериала, Йосифов казва, че присъдата влошава състоянието му. Още от първия си ден в затвора през лятото на 2013 г. той е в болницата за лишени от свобода. На 24 юли с.г. е преместен в Казичене и два месеца по-късно се оказва в частната болница "Токуда". Там е и опериран, като след това идват 4 или 5 обиколки между неврохирургията и отделението за рехабилитация.

На 24-ти април затворникът е преместен от болница "Токуда" и е върнат в затворническото общежитие в Казичене.От болницата отказват коментар за състоянието на пациента, адвокатът му не вдига телефона си, а самият Йосифов отказва да говори.

"Към настоящия момент лицето е в затворническото общежитие в Казичене. Беше върнато с помощта на информацията, която получихме от вас", каза зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4740 |17.06.2016 Шефът на НОИ: Над половината пенсинери са на прага на бедността . 5| 4641 |03.06.2016 Баретата няма да влиза в затвора, излежал си е присъдата вкъщи . 0| 4640 |17.04.2016 Над половината българи одобряват гражданските арести . 9| 5997 |28.02.2016 Половината откраднати коли се връщат срещу откуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads