Реклама / Ads
0| 4786 |23.09.2016 НОВИНИ

И. Йотова: Борисов налага политика за домашна употреба

.
Илияна Йотова
“Днешния дебат в България може да се определи с една дума и тя е сигурност. В това тежко време, на нашата държава е нужен страж.”, каза кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова в град Берковица. Според нея в Европа и България има остър дефицит на лидери, на хора, които могат да поемат отговорност, които да си подадат ръка и въпреки различията да помислят как живеят българските граждани и какви са решенията.
 

“Генерал Румен Радев не се поколеба да се противопостави на премиера. Той заложи на честта и достойнството, на интересите на страната. Не избра лесния път – да си замълчи, за да запази кариерата си.”

 

“Нашата страна държи “златната карта” със своето местоположение в Европа. За съжаление обаче Борисов не знае как да използва това преимущество. Той налага политика за домашна употреба. Тук “показва мускули”, не слиза от телевизионните екрани, а пред останалите европейски лидери, където трябва да защитава националния ни интерес – мълчи.”, коментира Илияна Йотова усложняващата се обстановка, свързана с мигрантската криза в Европа. Тя подчетра, че в момента министър-председателят погазава националния ни интерес, тъй като получените миналата седмица средства от Европа ще бъдат използвани за построяването на нови бежански лагери въпреки спекулациите по темата, които се тиражират от управляващите. Хората, които живеят близо до лагерите имат огромни проблеми, а властите не се интересуват от тях.  “Трябва да бъдем наясно, че в България отдавна вече не влизат майки с деца, бягащи от война, а млади, здрави мъже, които са икономически емигранти.”, отбеляза кандидатът за вицепрезидент. “Първата ни работа ще бъде да засилим охраната по границата на България, защото всички последващи действия са безпредметни, тогава, когато тези хора вече са на наша територия.”.

 

Илияна Йотова коментира отказа на президента Плевнелиев да свика Съвета за национална сигурност. Това е едно от правомощията, които има президента и е длъжен да използва, особено когато сме изправени пред усложняващата се мигрантска криза. “Вместо да свика съвета, където с всички парламентарно представени политически партии да обсъдят и съвместно да вземат решение по този толкова важен въпрос, Плевнелиев твърди, че правим пропаганда и политиканстваме преди избори.” Илияна Йотова добави, че това не е единствената тежка грешка, в крайно неуспешния му мандат. “Говоренето срещу Русия трябва да спре. Ние трябва да се обявим категорично, като държава, против санкциите срещу Русия. До този момент не само че България не се е обявила против тези санкции, дори напротив – официалната позиция е, че трябва да бъдат продължени”, отбеляза кандидатът за вицепрезидент.

Тя посочи, че през 2015 г. двустранният стокообмен между България и Русия е намалял с 35%, като износът е спаднал с 38  %. Тенденцията на спад продължава и през 2016 г., като само за първото тримесечие той е 37% спрямо предходната. „В подобно състояние са и други европейски държави. Налагането на санкциите и съответният отговор на Руската федерация към европейските държави принуди много земеделски производители да фалират. Тогава какъв е интересът на страната ни да поддържаме тези санкции?!”, заяви кандидатът за вицепрезидент.

 

Според Йотова, най-голямата грешка на Плевнелиев, с тежки последствия за бъдещето на България е, че не наложи вето върху скандалния закон за образованието. ”След болниците, превръщаме и училищата в търговски дружества. Веднага лъснаха лобистките текстове в този закон, който разделя българските деца на бедни и богати.”.

 

Тя добави, че в другата най-важна социална сфера – здравеопазването, буквално се унижават болните, на които им се снемат отпечатъци, върщат ги, чакат и то само, за да си платят накрая. “В тази обстановка, предсрочните парламентарни избори са неизбежни.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5797 |23.09.2016 За Борисов постът президент бил понижение . 1| 4975 |22.09.2016 Борисов кавалер на първата дама на Азербайджан, двамата откриха възстановената крепост ”Трапезица” . 2| 3899 |22.09.2016 Премиерът Борисов: Независимостта даде привилегията българите сами да определят съдбата си . 1| 3722 |21.09.2016 Премиерът Борисов и шефът на Съда на ЕС бистрят съдебната реформа
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads