Реклама / Ads
0| 4536 |05.10.2016 НОВИНИ

Йотова: Цачева ще бъде “послушко” на Бойко Борисов

.
Илияна Йотова
Цецка Цачева не може да бъде сериозен претендент за президентството. Това обяви на среща с граждани кандидатът за вицепрезидент издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова в град Елин Пелин и Костенец.
 
“За два мандата Цачева срина рейтинга на парламента до пет процента одобрение“, обясни Йотова.s И бе категорична, че е много цинично обявената за „майка на нацията“  да спира социално значимите законопроекти в парламента, включително и на БСП. По думите ѝ Цачева ще слуша какво ще ѝ нарежда Бойко Борисов, също както го прави г-жа Румяна Бъчварова в МВР. „Цачева ще бъде послушко, секретарка на сегашния премиер“, каза още Йотова.

За никого не е тайна, че кандидатът за президент на ГЕРБ е абсолютно неподготвена по международните теми, отбеляза Илияна Йотова. Според нея България има нужда от силен държавен глава. „А не като Росен Плевнелиев. Неговият мандат не е просто провал, а провал на политическа партия ГЕРБ“, каза тя. Според нея Плевнелиев е изпразнил от съдържание президентската институция. За кандидатпрезидентската двойка Радев-Йотова ключовата тема ще е сигурност- не само във вътрешен, но и във външен план. „50% от хората живеят под прага на бедността, младите хора бягат в чужбина. Техните родители работят там при унизителни условия“, обясни Илияна Йотова. Тя каза, че ген. Румен Радев е достоен български офицер с твърд характер и воля, който е способен да казва „не“, а не да слуша началниците си.“ Това е утрешният главнокомандващ на България в един опасен свят“, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Една от първите задачи на ген. Радев и Илияна Йотова е да се търсят адекватни решения за укрепването на българската граница. „Центровете за бежанци са вече препълнени. 80% от настанените в тях нямат право да останат у нас. Затова с парите от Европа трябва да наемем чартъри и да ги върнем там, от където са дошли. Трябва и да се подпишат и реадмисионните споразумения, които ще ни дадат право да действаме“, отбеляза Йотова. И разкритикува Бойко Борисов, който обещал на Европа да строи нови бежански центрове. „Така ще станем буферна зона за мигрантите, от които Европа се страхува“, обясни кандидатът за вицепрезидент. Йотова поиска и незабавно сваляне на санкциите срещу Русия. „Докараха българските производители до фалит“, категорична бе тя. И се обяви против падането на визите за турски граждани. „Защо Бойко Борисов иска те да паднат, каква е гаранцията за сигурността ни?“, попита тя.

Според нея елемент на националната ни сигурност са образованието, здравеопазването и демографията. „Къде беше „майката на нацията“ Цецка Цачева, когато отхвърли проектозакона за децата с увреждания? И защо пусна закона за образование, който не дава равен старт на нашите деца да се учат“, запита още Йотова. По думите ѝ демографските проблеми вземат застрашителни размери. Тя цитира скорошно изследване на Световната банка, според което, ако не се вземат мерки, у нас след 25 години ще сме пет милиона. При това със сериозно променен етнически състав.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6620 |05.10.2016 ”Маркет линкс”: Цачева и ген. Радев отиват на тежък балотаж . 0| 4066 |04.10.2016 Лазар Копринаров: Можем да бъдем доволни от първия тест на Кр. Георгиева . 1| 3777 |04.10.2016 Илияна Йотова: ГЕРБ издигна най-слабите си кандидати . 2| 5075 |04.10.2016 Радан Кънев: Борисов се върти като пумпал, Цачева лесно се пречупва
Реклама / Ads