Реклама / Ads
8| 6784 |09.11.2015 НОВИНИ

Ирина Репуц за Фрог: Мартин Димитров се писа, че е от БЗНС за пари

.
Ирина Абаджиева-Репуц
Разочарована съм от решението на съда за Християндемократическата партия, с което й се отказва субсидия, тъй като то е юридически неиздържано и затова го обжалваме. Аргументът е, че субсидията трябва да се разпредели само на петте партии от РБ по анекс, който е подписан 3 дни преди коалиционното споразумение и че ние въпреки че не сме го подписали, то ни обвързвало. Това е правен абсурд, тъй като няма как да бъде обвързана страна с анекс по нещо, което тя не е подписвала. Това коментира пред Фрог нюз председателят на партията Ирина Абаджиева-Репуц.
 

Според съда излича, че и министърът не е разпределил правилно, тъй като субсидията е разпределена на базата на спечелените мандати в НС от съответните политически партии, а не съгласно коалиционното споразумение, и въпросният анекс, подписан само от петте партии. В коалиционното споразумение е казано, че всички имат право на субсидия, но не е казано за коя партия каква част. Законът е ясен, когато не е определен размераът на дяловете, те се считат за равни, обяснява Репуц.

 

Най-парадоксалното е, че за да вземат субсидия Мартин Димитров и Гроздан Караджов представиха декларации, че са от квотата на политически партии, а публично декларираха, че са независими и са от квотата на т.нар. “граждански съвет”. Т.е те или са представили декларации с невярно съдържание пред МФ или са заблуждавали обществеността и избирателите си. Публично известно е, че Мартин Димитров и Гроздан Караджов бяха от Гражданския съвет на РБ. Гроздан Караджов пред Люба Кулезич заяви, че никога не е бил от ДСБ и то след като беше подписал тази  декларация. Очевидно в публичното пространство декларира едно, а пред  Министерство на финансите - друго.  Обществото ли лъже или министерството?!

Питайте Мартин Димитров от коя партия е. Бил ли е някога от БЗНС и какво значи да подпишеш такава декларация? Защо някой не подписа декларация, че е от Християндемократическата партия, за да получим и ние субсидия. Бяхме се разбрали да получим пари по преференциоален вот, това са 11 лв. на глас, обяснява Репуц.

 

Християндемократическата партия беше ликвидирана от РБ със съдебното съдействие. Какви са причините за това, мога само да гадая. Може би защото, изразих разочарованието си, че се подписват декларации, които не се изпълняват. Бяхме против декларацията за това кой ще управлява и кой ще бъде министър. Искахме нашите декларации да бъдат на принципна основа, да обсъждаме какво да се случи в тази държава, а не кого да махнем. Желанието за власт беше по-голямо, търси причината за разрива с РБ Ирина Абаджиева-Репуц. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7323 |08.11.2015 Само във Фрог: Полицай застреля жена си, гръмна се в слепоочието . 37| 16593 |07.11.2015 Само във Фрог: Полицаи довършват палата на Владислав Горанов . 23| 11784 |06.11.2015 Октай пред Фрог: Борисов е бъдещият Георги Димитров . 6| 5018 |06.11.2015 А. Христова за Фрог: България дава работа на бежанците, те бягат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads