Реклама / Ads
4| 5746 |24.08.2012 НОВИНИ

Ислямска секта набира членове у нас

.
Мюсюлманската секта "Ахмадия", чиято цел според специалисти е ислямизацията на Европа, продължава да действа у нас въпреки отказа на три съдебни инстанции да й разрешат да извършва религиозна дейност.
 

Смятаната в много държави по света за радикална ислямистка организация поддържа и сайт в интернет, където редовно се публикуват видеозаписи на петъчни молитви, проведени на арабски, но с превод на български, пише в. 24 часа. От Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет обясниха, че "Ахмадия" има малко последователи у нас и въпреки че съдът им е отказал регистрация никой не може да им забрани да събират последователи в частни жилища.

 

Те можели в домове и офиси да обсъждат проблеми, свързани с вярата си, но без да правят улични проповеди или молитви. Не се знае къде и кога се събират последователите на "Ахмадия", но според публично огласени данни отпреди няколко години членската маса на тази секта тогава е достигнала 400 души. В главното мюфтийство разполагали с данни, че за набираето на повече последователи от "Ахмадия" дори предлагали материални помощи на мюсюлмани у нас. Според справка чрез специализиран софтуер за потребителски трафик в интернет в сайта на Ахмадия дневно влизат повече от 500 души.

От Държавна агенция "Национална сигурност" пък отказаха да коментират темата като обясниха, че следят дейността на подобни организации, защото това е част от законовите им задължения. Най-много емисари и последователи на "Ахмадия" са засечени в Благоевградско, от сектата опитвали да наберат поклонници и в района на Разград.

Ахмадийска мюсюлманска организация ­ мюсюлмански "Джамаат Ахмадия" или Обществото на "Ахмадия" е създадена в Пакистан и според експерти антитерористи е религиозна терористична организация с ислямска насоченост.

 

През осемдесетте години на миналия век тя е обвинена в извършването на над десет терористични акта в пакистанската столицата Исламабад. След което е забранена временно. Първите емисари на това вероизповедание пристигат у нас преди 2000 г., първоначално се ограничава само на територията на Благоевград и Симитли

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7669 |10.07.2012 С обяви за водопроводчици набират секси българки в Гърция . 17| 6528 |18.04.2011 Бургаско меле между ВМРО и сектанти . 2| 4915 |13.10.2010 НСИ: Инфлацията набира скорост през септември . 30| 6132 |10.10.2010 Атакисти и попове вдигнаха протест срещу секта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads