Реклама / Ads
1| 3412 |29.06.2021 НОВИНИ

Историческа победа на Швейцария над световния шампион Франция

.
Швейцарците ликуват!
Световният шампион, отборът на Франция, напуска Европейското първенство и отлита за Париж. Отборът на „звездите“ отпадна още на осминафиналите след истински футболен трилър срещу Швейцария. Отборът на Дидие Дешан водеше с 3:1 минути преди края и всичко изглеждаше решено, но швейцарците бяха на друго мнение и постигнаха изравняване.
 

В продълженията никой от двата тима не успя да отбележи гол, а при дузпите пропуск на Килиан Мбапе се оказа фатален за световните шампиони.

 

Сблъсъкът на “Арена Национала” в Букурещ затвърди мнението, че никой от отборите, считани за аутсайдери не е склонен да се предава пред тимове, чиято селекция се равнява на стотици милиони евро. Чехите срещу нидерландците и хърватите срещу испанците, показаха дух и желание за победа. И все пак голямата сензация е Швейцария, която повярва в своите сили и победи.

 

"Кръстоносците" показаха, че са дошли да воюват още в началото на мача. Те поведоха с гол на Харис Сеферович в 15-ата минута. Този резултат се запази до почивката, а малко след нея Рикардо Родригес пропусна дузпа. Последваха две бързи попадения на Карим Бензема (57', 59'). Когато и Пол Погба се разписа в 75-ата минута с брилянтен фалцов удар, всичко изглеждаше решено. Сеферович обаче намали в 81-ата минута, а в 90-ата резервата Марио Гавранович вкара за 3:3 и прати двубоя в продължения.

 

Французите напразно опитваха да решат мача без да се стига до дузпи. Не им се получи.

 

При удара от бялата точка след това бяха точни в 9 изпълнения и в този момент Мбапе сбърка. Вратарят Зомер спаси неговия удар и прати Швейцария на четвъртфиналите. Там Швейцария ще срещне Испания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3420 |24.06.2021 Станишев: Социалистите удържаха победа! Европейският съвет ще приеме в заключенията си целите на Социалния план за действие . 3| 3247 |12.06.2021 Въпреки доминацията на Швейцария, мачът с Уелс завърши наравно . 1| 3260 |09.06.2021 БСП е солидна и сериозна партия и няма как да не излезе на избори за победа . 0| 3521 |09.06.2021 Елена Йончева: Докладът на OLAF за Ларгото е победа за истината и за моите усилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads