Реклама / Ads
12| 4103 |30.01.2022 НОВИНИ

Историческо! Рафа Надал обърна Медведев и покори 21-ва титла от Големия шлем

.
Рафаел Надал Източник: БГНЕС
Рафаел Надал е първият тенисист в историята, спечелил 21 титли от Големия шлем! Днес Матадора си подпечата място във вечността, побеждавайки на финала на Откритото първенство на Австралия Даниил Медведев с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5. Срещата продължи 5 часа и 25 минути, а зрителите в Мелбърн и по цял свят гледаха тенис от най-високо ниво.
 

Руснакът поведе в резултата с 2:0 сета и се виждаше победител, но испанецът осъществи грандиозен обрат, с който напомни за най-добрите си години. Триумфът прати Надал начело на класирането по титли от Големия шлем. Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия преди началото на надпреварата, и Роджър Федерер, който не участва заради контузия, имат по 20 трофея от най-важните турнири през годината.

 

Освен това Надал вече има по 2 победи във финалите на всички 4 турнира. Това е втора титла в Австралия за него след 2009 г. Тя е още „по-сладка“ за 35-годишния испанец, тъй като той успя да я спечели след дълъг период на възстановяване от контузия и коронавирус.

 

„Преди месец и половина не знаех дали отново ще може да играят тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности“, сподели Рафаел Надал, след като спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия и рекордна 21-ва титла от Големя шлем.

 

„Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб“, каза той на церемонията по награждаването.


.

Рафаел Надал. Източник: ЕРА/БГНЕС

 

„Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Аустрелиън Оупън, но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук“, допълни Надал.

 

„Трудно е да се говори, след като си играл пет часа и си загубил. Поздравления Рафа, това, което направи днес бе невероятно. Не го казвах по време на мача, но след края го попитах „Не си ли уморен?“. Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила, но поздравления за теб и екипа ти“, заяви световният номер 2 Даниил Медведев след загубата си от Рафаел Надал.

 

„Обикновено жена ми е тук, сега вкъщи сигурно телевизорът е счупен. Тя е моята голяма подкрепа, благодаря на близките си, ще опитам да бъда по-добър следващия път. Още веднъж искам да благодаря на моя екип“, допълни Медведев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3583 |09.01.2022 Рафаел Надал се завърна с титла в Мелбърн. Канада спечели АТП Къп . 30| 5086 |30.07.2021 Кандидатурата на Пламен Николов за премиер е изненадала ”Демократична България” . 7| 5234 |09.06.2021 Доц. Петър Чолаков: Не бих се изненадал ако следващи санкции засегнат и Доган . 6| 3119 |15.04.2021 Рафаел Надал победи Гришо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads