Реклама / Ads
3| 2268 |19.07.2024 НОВИНИ

Историкът Явор Сидеров: Няма как фигурата на Тръмп да обедини всички американци

.
Историкът, журналист и анализатор Явор Сидеров (вляво) Източник: Стопкадър: Нова телевизия
„Забелязва се поне малка промяна в реториката на Тръмп, след като получи психологическо преимущество след неуспешния опит за атентат, както и след неубедителните представяния на президента Байдън напоследък”.
 

Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия историкът, журналист и анализатор Явор Сидеров.

 

„Тръмп се почувства силен и в позиция да говори от името на всички американци, не само от името на своите поддръжници. Предполагам, че тази тенденция ще се засили. Тръмп гледа на себе си като на историческа фигура, която ще промени политиката на САЩ от последните 70 години”, отбеляза специалистът.





Той обаче бе категоричен, че не е възможно фигурата на Тръмп да обедини всички американци.

 

„Половината американци не го приемат изобщо, няма как да ги спечели само с една реч. Степента на противопоставяне е изключително голяма и не е повърхностна. Зад Тръмп и противниците му има остро различаващи се визии за бъдещето на САЩ и политиката към света”, посочи анализаторът.


По отношение на Байдън и засилващия се натиск да се откаже от надпреварата за Белия дом, Сидеров подчерта, че по нищо не личи демократите да имат план Б.





„Демократическата партия е изтъкана от лобита. Борбата не е само за фигурата на Байдън, която отслабва”, уточни експертът. „Мисля, че борбата е кой да е реалния кандидат на демократите, а аз не виждам очевиден такъв на този етап. Камала Харис не е много популярна. Избор на евентуален нов кандидат-президент на Демократическата партия, ще бъде по-скоро спешна мярка за ограничаване на пораженията. Може би ще бъде по-популярна фигура, ако се случи”, смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2290 |19.07.2024 Лекар успокои: Все повече хора контролират добре кръвното си налягане . 5| 77658 |19.07.2024 МВнР с важно съобщение за всички българи, които са в Гърция или са се запътили натам . 2| 2235 |19.07.2024 Животновъд: Площите за паша са силно намалели, водата е недостатъчна. Положението е бедствено! . 1| 2262 |19.07.2024 Прокуратурата повдигна обвинение срещу дупнишкия кмет, заплашвал полицейски шеф

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads