Реклама / Ads
4| 2300 |16.08.2024 НОВИНИ

ISV: Неефективна структура за командване на руския отговор на украинското навлизане в Курска област.

.
Курска област
Руските сили запазват сравнително високото си темпо на настъпление в Донецка област, което показва, че руското военно командване продължава да дава приоритет на напредъка в Източна Украйна, дори когато Украйна оказва натиск върху руските сили в Курска област. Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
 

Съобщава се, че украинските сили използват предоставено от Запада оборудване в Курска област, но все още са ограничени в способността си да нанасят удари по руски военни цели в Русия с оръжия, предоставени от Запада.

 

Украинските официални лица предприемат стъпки за консолидиране и координиране на управлението на текущите украински операции в Курска област, като същевременно продължават да подчертават украинските постижения.

 

Руски военни блогъри твърдят, че украинските сили продължават да напредват в някои райони в Курска област на фона на като цяло по-бавния темп на украинските операции в района.

 

Кремъл и руското военно командване създават сложна, припокриваща се и засега неефективна структура за командване и управление на руския отговор на украинското нахлуване в Курска област.

 

Забавеното създаване на сложна руска структура в Курска област продължава да подчертава факта, че Кремъл не е успял да планира възможността за значително украинско нахлуване в Русия.

 

Изглежда, че Кремъл има по-координиран подход към осигуряването на контрола си върху руското информационно пространство, отколкото към решаването на военните си проблеми и проблемите в Курска област.

 

Кремъл вероятно се опитва набързо да създаде ново информационно пространство, в което преобладават кооптирани руски военни блогъри и утвърдени руски държавни пропагандисти.

 

Украинските военни са пленили над 100 руски военнослужещи в курска област и са напреднали от 1 до 2 километра

 

Украйна организира създаването на хуманитарен коридор, през който да бъдат евакуирани руски цивилни граждани, засегнати от продължаващата операция в Курск, като по този начин запълва очевидния вакуум, оставен от администрацията на Курска област, и изпълнява международните правни изисквания за евакуация на цивилно население.

 

Украинският генерален щаб съобщи, че през нощта на 13 срещу 14 август украинските сили успешно са нанесли удари с безпилотни самолети по руски военновъздушни бази в Русия.

 

На 15 август руското правителство внесе законопроект за намаляване на възрастта за прием в Руското доброволческо дружество за подпомагане на армията, авиацията и флота на Русия от 18 на 14 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2177 |16.08.2024 Последен работен ден на депутатите от 50-ото НС преди лятната отпуска . 0| 2184 |16.08.2024 Слънчев петък, на места са възможни валежи . 3| 3467 |16.08.2024 Три дни до крайния срок за съставяне на служебен кабинет . 17| 3254 |15.08.2024 Путин подари 447 кози на Ким Чен Ун, благодарност за ракетите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads