Реклама / Ads
11| 3832 |11.08.2024 НОВИНИ

ISW: Путин се страхува да въведе военно положение в Белгородска, Брянска и Курска области

.
Руският държавен глава Владимир Путин Източник: БГНЕС
На 9 август руският Национален антитерористичен комитет обяви антитерористична операция в Белгородска, Брянска и Курска области в отговор на украинското нахлуване в Курска област.
 

Вероятно Кремъл е решил да обяви антитерористична операция - за разлика от военно положение - за да омаловажи мащаба на украинското нахлуване в Курска област и да предотврати паника или ответна реакция в страната, което показва нежеланието на Кремъл да предприеме по-драстични мерки в отговор на ситуацията.

 

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).





Путин вероятно е назначил Бортников за ръководител на антитерористичната операция, тъй като преди това Бортников се е доказал като ефективен ръководител по време на кризи, които са застрашавали вътрешната стабилност на Русия и режима в Кремъл.

 

Сложната организация на командването и контрола на ръководената от ФСБ антитерористична операция под ръководството на Бортников може да намали ефективността на руския отговор на операцията в Украйна.

 

Изглежда, че руското Министерство на отбраната разчита на комбинация от руски наборни войници, които вече действат в Курска област, елементи от Северната групировка на силите и елементи, прехвърлени от фронтови райони с по-нисък приоритет в Украйна, за да се защити от украинската операция в Курска област, което вероятно засилва дезорганизацията на избрания от Русия отговор.





Руското министерство на отбраната изглежда разчита на комбинация от руски наборни войници, които вече действат в Курска област, елементи от Северната групировка на силите и елементи, прехвърлени от фронтови райони с по-нисък приоритет в Украйна, за да се защити от украинската операция в Курска област, което вероятно ще задълбочи дезорганизацията на избрания от Русия отговор.

 

Използването от руските сили на наборни военнослужещи и сили, които вече се намират в Курска област, на близките сили, които се сражават в северната част на Харковска област, и на странични премествания по целия театър на военните действия за защита от украинското нахлуване съответства на редица вероятни руски курсове на действие, прогнозирани от ISW.

 

Изглежда, че руското военно министерство разчита на подбрани, закалени в битка части за провеждане на настъпателни и отбранителни операции в най-критичните сектори на фронта.





Изглежда, че руските сили се защитават по-адекватно от украинските нападения след пристигането на допълнителни наборни войници и по-боеспособни военнослужещи от фронтовите райони в Украйна.

 

Геолокационните кадри и руските доклади от 10 август показват, че украинските сили до голяма степен поддържат предварително съобщените позиции в Курска област и са напреднали малко по-напред от предварително потвърдените си позиции.

 

Трансграничната операция на Украйна в Курска област заплашва Кремъл с потенциална политическа криза във връзка с жертвите сред руските наборни войници, на които Кремъл все повече разчита да защитават руската държавна граница с Украйна.

 

Неотдавна украинските сили удариха руски кораб и газова платформа в западната част на Черно море.





Съобщава се, че Иран ще достави "стотици" балистични ракети на Русия в близко бъдеще.

 

Руските сили наскоро напреднаха край Кременна, Торецк, Покровск и град Донецк.

 

Руски военен блогър твърди, че Министерството на отбраната на Русия е започнало да формира доброволно подразделение за ударни безпилотни самолети "Черният гарван" и помоли читателите да дарят 16 млн. рубли (около 184 324 долара) за целта, за да снабдят подразделението с безпилотни самолети и оборудване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2271 |11.08.2024 Слънчево време, температурите скачат до 37 градуса . 16| 3736 |10.08.2024 Христо Стоичков: Седемте медала върнаха България на картата на света . 5| 3559 |10.08.2024 Нинова и приближени към нея "ще ядат хурката" за саботаж - ще бъдат предложени за наказание . 12| 5652 |10.08.2024 Украйна нахлу в още една руска област и превзе населено място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads